FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στην Π.Ε. Ηλείας για τα έργα της χερσαίας ζώνης του Κατακόλου

Ημερομηνία: 14-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

erga-xersaia-zwni-katakolo

«Τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για τα έργα στη χερσαία ζώνη λιμένα στο Κατάκολο. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, ανάμεσα στον ίδιο, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καλογερόπουλο, υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Λεωνίδα Βαρουξή.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του o αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «… η συνάντηση είχε τεχνικό χαρακτήρα προκειμένου οι μελετητές που έχουν αναλάβει τα διάφορα τμήματα της συνολικής μελέτης, τα στατικά, τα αρχιτεκτονικά, τα ηλεκτρομηχανολογικά, να συντονιστούν προκειμένου με χρονικό ορίζοντα τα μέσα Φεβρουαρίου να είναι καθόλα έτοιμες οι μελέτες επεξεργασμένες και από την τεχνική υπηρεσία τη δική μας προκειμένου να ενταχθεί το έργο της χερσαίας ζώνης και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι 15 Μαρτίου να δημοπρατηθεί. Ταυτόχρονα αποφασίσαμε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, πρέπει να έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας η προγραμματική σύμβαση για έγκριση. Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της περιφέρειας και του λιμενικού ταμείου. Συμφωνήσαμε στα χρονοδιαγράμματα και περιμένουμε ότι θα υλοποιηθούν χωρίς παρεκκλίσεις γιατί το έργο είναι ανταγωνιστικό και θα πρέπει να είμαστε καθόλα έτοιμοι για να κάνουμε ένα τόσο μεγάλο έργο που θα αλλάξει την μορφή του λιμανιού του Κατακόλου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΛΤ Πύργου ξεκινά εντός της εβδομάδας – μετά από διαγωνιστική διαδικασία – το έργο διαμόρφωσης ενιαίου τύπου σκεπάστρων στο χώρο τραπεζοκαθισμάτων των μαγαζιών που βρίσκονται κατά μήκος του νέου πλακόστρωτου στο Κατάκολο.

Την περασμένη Δευτέρα αναδείχθηκε ο μειοδότης με καλύτερη οικονομική προσφορά και άμεσα ξεκινά το εν λόγω έργο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν και ειδικότερα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Η σημαντική καθυστέρηση έναρξης εκτέλεσης του έργου οφείλεται κατ’ αρχήν στην πολύμηνη απεργία της επιτροπής αρχιτεκτόνων της περιφέρειας που έπρεπε να εγκρίνει την πρόταση που κατέθεσε η διοίκηση του λιμενικού ταμείου αλλά και στο γεγονός ότι το ΔΛΤΠ δεν διαθέτει δική του τεχνική υπηρεσία αλλά υπόκειται στην δικαιοδοσία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Πύργου. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Λεωνίδας Βαρουξής, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «… είχαμε εξασφαλίσει από το υπουργείο Ναυτιλίας το ποσό των 120.000 ευρώ μετά από υποβολή πρότασης σε αυτό για την επιχορήγηση έργων ανάπλασης του χώρου σκιάστρων των καταστημάτων.

Το ποσό αυτό συνεπώς δεν διατίθεται από το ταμείο του ΔΛΤΠ για εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου,  αλλά αποτελεί επιχορήγηση του υπουργείου η οποία εδόθη σε λίγα μόνο τουριστικά λιμάνια της χώρα μας που  υπέβαλαν καλές προτάσεις. Πιστεύω ότι διανύουμε, έστω και μετ’ εμποδίων, άλλο ένα θετικό βήμα αλλαγής της μέχρι σήμερα εικόνας του λιμανιού μας και του χώρου μπροστά από τα καταστήματα , ώστε αυτή η αλλαγή να αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του επινείου μας».

Θα αποπληρωθούν οφειλές προς τρίτους

Επιχορηγήθηκε το Λιμενικό Ταμείο Πύργου με 200.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ

Την υπογραφή της επιχορήγησης του υπουργείου Εσωτερικών πέτυχε η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου με την έγκριση χορήγησης ποσού 200.000€ περίπου.

Η εν λόγω απόφαση απεστάλη στο ΔΛΤΠ την προηγούμενη εβδομάδα.

Για την ως άνω ευμενή εξέλιξη του αιτήματος του ΔΛΤΠ ο πρόεδρος του Λεωνίδας Βαρουξής εξέφρασε την ικανοποίηση του και δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για την ενημέρωση που μου παρείχαν, όσον  αφορά τη δυνατότητα επιχορήγησης της υπηρεσίας μας από το υπουργείο Εσωτερικών για την πληρωμή παλαιών οφειλών προς τρίτους, πριν την 1/1/2016. Γνωρίζετε ότι το Λιμενικό Ταμείο ως υπηρεσία υπολειτουργούσε, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Τούτο είχε ως λογική συνέπεια την αδυναμία εύρυθμης λειτουργίας του σε πολλούς τομείς.

Όσον αφορά τις παλαιές οφειλές, πιστεύω ότι σε ένα περιβάλλον ασφυκτικό για τους ελεύθερους επαγγελματίες η επιχορήγηση αυτή θα αποτελέσει μια θετική εξέλιξη για προμηθευτές που ανέμεναν την εξόφληση για τις υπηρεσίες που προσέφεραν προς το Λιμενικό Ταμείο. Παράλληλα είναι πολύ θετικό ότι το Λιμενικό Ταμείο, το οποίο πλήρωσε στην «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.» για τα  έργα στο λιμάνι το ποσό των 700.000€, δεν επιβαρύνει άλλο το ταμείο του για την πληρωμή αυτών των οφειλών. Κάτι που οφείλω να τονίσω, για να μην υπάρξει παραπληροφόρηση, ότι εδόθη … δάνειο προς την υπηρεσία μας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος