FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Απεργούν ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ημερομηνία: 27-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος, καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση ενημερώνοντας τους ότι: «Το άρθρο 396 του Ν.4512/2018 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιανουάριο του 2018 προβλέπει ξεκάθαρα την κατάργηση από 1 Μάρτη 2019 όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων – διατάξεων – υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, προκειμένου να εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Από το 2015 το συγκεκριμένο επίδομα βρίσκεται στο στόχαστρο των «Τροϊκανών» καθώς έχουν εκτιμήσει ότι με την κατάργησή του θα υπάρξει δημοσιονομικό όφελος και θα συμβάλει στα αιματηρά ετήσια πλεονάσματα που έχει η Κυβέρνηση συμφωνήσει και ψηφίσει. Η Κυβέρνηση υποτιμά απαξιωτικά τις ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων που χάθηκαν αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στην εργασία τους, και θρηνούμε με μεγάλη συχνότητα τα αναρίθμητα εργατικά ατυχήματα που συστηματικά αποφεύγεται η καταγραφή τους αλλά και τις επαγγελματικές ασθένειες που δεν αναγνωρίζονται.Καταργούν όλους τους νόμους – διατάξεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά εις βάρος των εργαζομένων. Καμία περικοπή στα Β.Α.Ε.– Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων. Να μην το επιτρέψουμε, να αντισταθούμε. Συμμετέχουμε όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου. Στις 3 Οκτώβρη 2018 είμαστε όλοι απεργοί».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος