FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Οικονομικά και θεσμικά αιτήματα προς τον Υπ. Εσωτερικών

Ημερομηνία: 08-10-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”54565″ img_size=”full”][vc_column_text]Επιστολή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ απέστειλε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, ζητώντας να συμπεριλάβουν στο υπόμνημα που θα καταθέσουν στον νέο Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τα παρακάτω αιτήματα, οικονομικής και θεσμικής αναβάθμισης των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«1.Τα αρμόδια όργανα για τον έλεγχο, την εκκαθάριση, την ενταλματοποίηση των δαπανών, σύμφωνα με το άρθρο 204 του Ν.4555/2018 καθώς και των αρμοδίων υπαλλήλων για την εξόφληση των ΧΕΠ που είναι κατά περίπτωση:

α. Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας.

β. Ο Προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος /γραφείου.

γ.Οι υπάλληλοι που ασχολούνται με τον έλεγχο, την εκκαθάριση, την        έκδοση των σχετικών ενταλμάτων, καθώς και την τήρηση των βιβλίων

δ. Οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας

ε. Ο Προϊστάμενος της Ταμιακής Υπηρεσίας

στ. Ο ειδικός ταμίας,

να ευθύνονται σε ολόκληρο έναντι Δήμου μαζί με τους αχρεωστήτως λαβόντες για κάθε θετική ζημία που προκαλείται από ενέργεια ή παράλειψη τους κατά τον έλεγχο, την εκκαθάριση, την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων, και την εξόφληση αυτών εφόσον αυτή οφείλεται σε δόλο ή βαρεία αμέλεια όπως ισχύει και για τους υπαλλήλους των υπολοίπων φορέων του δημόσιου τομέα, άρθρο 85 του Ν.4446/2016.

2.Οι συντάκτες-υπάλληλοι σύμφωνα με το άρθρο 204 του Ν.4555/2018 που συνυπογράφουν τα ΧΕΠ και ασχολούνται με τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων, και είναι υπόλογοι κατά το ελεγκτικό συνέδριο να λαμβάνουν ειδικό επίδομα λόγω της ευθύνης που επέχουν, ως αντιστάθμισμα με υπαλλήλους της ίδιας υπηρεσίας που δεν είναι υπόλογοι κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο.

3.Την άμεση κατάργηση ΝΠΔΔ και την απαγόρευση σύστασης ΝΠΔΔ χωρίς προσωπικό διότι οι υπάλληλοι των υποστελεχωμένων Οικονομικών Υπηρεσιών των Καλλικρατικών Δήμων αδυνατούν να ασκούν και την οικονομική και διαχειριστική λειτουργία των ΝΠΔΔ που δεν διαθέτουν δικό τους προσωπικό καθώς και να ευθύνονται έναντι και του ΝΠΔΔ για κάθε θετική ζημία που προκαλείται από ενέργεια ή παράλειψή τους κατά τον έλεγχο, την εκκαθάριση και την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων. Οι υπάλληλοι κατά τον διορισμό τους ευθύνονται για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους στην υπηρεσία στην οποία διορίστηκαν. Διοριστήκαμε Συνάδελφοι, με απόφαση Δημάρχου και όχι με απόφαση Προέδρου ΝΠΔΔ στην οικονομική και ταμειακή του υπηρεσία.

4.Την υποχρεωτική κινητικότητα υπαλλήλων από φορείς του Δημοσίου σε Δήμους για την αντιμετώπιση των αυξημένων μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων στους Δήμους από την κεντρική διοίκηση σύμφωνα με τη αρχή επικουρικότητας.

5.Την παράταση της προγραμματισμένης κατάργησης του προληπτικού ελέγχου από την 1η Ιανουαρίου του 2019 διότι οι αυξημένες αρμοδιότητες και ευθύνες υπαλλήλων μετά την έναρξη του Ν.455/2017 θα ερμηνευτεί ως καθυστέρηση και παρέμβαση στην υλοποίηση των αυτοδιοικητικών στόχων των αιρετών».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot