FOLLOW US: facebook twitter

Σωστή η απόφαση Καραβίδα

Ημερομηνία: 15-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Επειδή πολύς λόγος έγινε για τη φάση με το δεύτερο γκολ του Πανηλειακού το Σάββατο κόντρα στον Ξενοφώντα, όπου ο διαιτητής Γιώργος Καραβίδας, σφύριξε αρχικά πέναλτι και στη συνέχεια, όταν είδε ότι η μπάλα, στην κεφαλιά του Μπεγλεκτσή, κατέληξε στα δίχτυα, έδειξε σέντρα, να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Δεν υπάρχει κανονισμός που να κάνει λόγο για πλεονέκτημα σε περίπτωση πέναλτι .

Εντούτοις, η προτροπή της FIFA είναι πως ο διαιτητής μπορεί να αφήσει πλεονέκτημα,  αν υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα επίτευξης τέρματος. Αν δεν μπει γκολ, είναι υποχρεωμένος να  γυρίσει τη φάση πίσω και να υποδείξει το πέναλτι. Χαρακτηριστική και σχεδόν ίδια είναι η φάση στον φετινό αγώνα της Σούπερ Λιγκ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τα Γιάννενα, στις 19 Δεκεμβρίου.

Στο 67ο λεπτό, ο γκολκίπερ Περιστερίδης του ΠΑΣ ανατρέπει το Γκάλο, ο διαιτητής Τίκας δείχνει πέναλτι και όταν βλέπει 2 δευτερόλεπτα μετά να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα ο Πέκχαρτ, δείχνει «σέντρα». Και για τη συγκεκριμένη φάση,  οι καθηγητές διαιτησίας, είχαν τονίσει μετά το τέλος του αγώνα,  πως ο Τίκας πήρε τη σωστή απόφαση.

Κ.Π.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot