FOLLOW US: facebook twitter

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας: «Όχι στο ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας»

Ημερομηνία: 11-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32670″ img_size=”full”][vc_column_text]Απεργία την Κυριακή από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας

Σε απεργία, καλεί όλους τους εργαζομένους στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και τις εταιρίες της Ηλείας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού, την Κυριακή 16 Ιουλίου, ημέρα που επιτρέπεται προαιρετικά το άνοιγμα των καταστημάτων.

Όπως επισημαίνει το Σωματείο, θα πρέπει όλοι να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που θέλουν «δουλειά χωρίς αρχή, μέση και τέλος». «Το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής αργίας ως τη σημερινή κατάργηση της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για «ευελιξία» στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ. Τι επιπτώσεις έχουν στη ζωή μας, στην υγεία μας το σύνολο των μέτρων, η κατάργηση της Κυριακής Αργίας, τα ωράρια λάστιχο, οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση της δουλειάς, η αβεβαιότητα και το άγχος του αν θα έχω δουλειά, αν θα ανανεωθεί η σύμβαση (μεγάλο ποσοστό στον κλάδο είναι με κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, με συμβάσεις μια μέρας, δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα, ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι), η απληρωσιά, ο φόβος της ανεργίας.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τα ωράρια των πολυεθνικών. Με τη δουλειά χωρίς αρχή μέση και τέλος. Ο χαρακτηρισμός περιοχών ως τουριστικές και ο δήθεν «εθνικός» στόχος της ανάπτυξης είναι το τυράκι στη φάκα για να αποσπάσουν τη συναίνεση μας στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί η Κυριακή αργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργηση της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο, και όχι μόνο. Ότι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί οι εμποροϋπάλληλοι δεν είμαστε για σφαγή. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Θα παλέψουμε για να σταματήσουν οι συνθήκες γαλέρας μέσα στους χώρους δουλειάς. Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην απεργία κόντρα σε όσους θέλους να βάλουν εμπόδια.

Απεργούμε στις 16 Ιούλη και διεκδικούμε:

-Νομοθετική  κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.

-Όχι στη νέα φοροληστεία, στα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που διαλύουν το εργατικό  – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot