FOLLOW US: facebook twitter

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»…

Ημερομηνία: 26-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33783″ img_size=”full”][vc_column_text]Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν στη κοινή γνώμη οι προχθεσινές δηλώσεις του Σάκη Μπαλιούκου ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές «ανάγονται στη σφαίρα των εγκληματικών πράξεων». Η καταγγελία του δημάρχου που στη πολύχρονη θητεία του έχει αποδείξει ότι «μετράει τα λόγια του» είναι λογικό να δημιουργεί έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Πολύ περισσότερο όταν οι καταγγελίες αυτές εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνονται από τον πρόσφατο μίνι – απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου ο οποίος μιλά για 283 δικογραφίες που έχουν υποβληθεί στον εισαγγελέα σε διάστημα 5 μηνών και πριν καλά-καλά ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

Ο εντυπωσιακός μεγάλος αυτός αριθμός καταδεικνύει την επικινδυνότητα που εξακολουθεί να ευδοκιμεί στη περιοχή. Δυστυχώς δέκα χρόνια μετά την οδυνηρή εμπειρία του 2007 και των ανοιχτών πληγών που άφησαν πίσω τους οι αποφράδες εκείνες μέρες, η εγκληματική- αν όχι εκ προθέσεως- αμέλεια «ζει και βασιλεύει» στη τοπική κοινωνία.

Και μαζί της η επίσης εγκληματική αδιαφορία για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον όπως και για τη ζωή και περιουσίες των πολιτών.

Όλα αυτά τούτος ο τόπος τα έχει πληρώσει πολύ ακριβά. Και γι’ αυτό μόλις χθες εγκαλούσαμε τον αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Καπέλιο που «ελαφρά τη καρδία» άφησε τη περιοχή «ακάλυπτη» στερώντας της το αναγκαίο υπερόπλο στη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Όμως αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία, αν η διαφύλαξη του αναγκαίου για την επιβίωση μας οικοσυστήματος δεν γίνει πρώτη προτεραιότητα για τον καθένα μας ξεχωριστά, αν δεν παταχθούν παραδειγματικά ακόμα και «ακούσιες» εγκληματικές ενέργειες, κανένα υπερόπλο και κανένα ericsson δεν φθάνει για να σωθούν οι λίγοι δασικοί πνεύμονες που έχουν απομείνει στο νομό.

Συν Αθηνά λοιπόν  και χείρα κίνει, όπως μας δίδαξαν οι σοφοί προγονοί μας…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot