FOLLOW US: facebook twitter

Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Ημερομηνία: 01-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

ds-pyrgos-gia-tei

Επειδή μ’ αρέσει να λέω τα πράγματα με τ’ όνομα τους, και να προσπαθώ- τουλάχιστον- να τα βλέπω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά, για το ΤΕΙ του Πύργου έχω να πω τα εξής:

Σίγουρα κάποιες δηλώσεις του δημάρχου στο παρελθόν, υπήρξαν ατυχείς και θα έλεγα ότι έγιναν εν «βρασμό ψυχής».

Όμως σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι υπαίτιες της διαμορφωμένης κατάστασης.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ένοχος έχει «ονοματεπώνυμο» και λέγεται «σχέδιο Αθηνά».

Κι αυτό- οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε- ο μόνος δημοτικός άρχοντας που τόλμησε ευθαρσώς και δημόσια να το ομολογήσει είναι ο σημερινός δήμαρχος.

Δεύτερο, κάποιοι που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, καλύτερο θα ήταν να σιωπούν γιατί τότε που έπρεπε να είναι λαλίστατοι και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν τους τότε κυβερνητικούς σχεδιασμούς πριν γίνουν τετελεσμένα, μάλλον εποίησαν τη νύσσα.

Τρίτο, η ομόθυμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για επείγουσα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας- αφού θυμίσω ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν- κινείται στη σωστή κατεύθυνση με μια παρατήρηση. Ο νομός- και κατ’ επέκταση η πόλη- έχει την ευνοϊκή συνθήκη να έχει ένα δικό της τέκνο στη νευραλγική θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Αυτό όχι μόνο δεν πρέπει να αγνοηθεί, αλλά αντίθετα ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης πρέπει να είναι ο κύριος δέκτης των δίκαιων αιτημάτων μας και να αναλάβει επικεφαλής της εκστρατείας για την ανατροπή των δυσμενών για το μέλλον του ΤΕΙ δεδομένων.

Θεωρώ ότι με την συνδρομή του όχι μόνο μπορούμε να σταματήσουμε την εν εξελίξει απαξίωση του Ιδρύματος της πόλης, αλλά και να επανασχεδιάσουμε ένα νέο βιώσιμο και δυναμικό αύριο που θα λαμβάνει υπ’ όψη του και την επιστημονική γνώση αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο τόπος μας.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει» δίδασκαν οι αρχαίοι προγονοί μας και ήρθε η ώρα να το κάνουμε πράξη. Άλλο αν η «Αθηνά» στη συγκεκριμένη περίπτωση μας «έβγαλε τα μάτια»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος