FOLLOW US: facebook twitter

«Συνταξιούχε ψηλά το κεφάλι»: Συγκέντρωση συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Ημερομηνία: 30-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα από τα σωματεία τους για μαζική συμμετοχή

Την δική τους μάχη συνεχίζουν να δίνουν οι συνταξιούχοι ενάντια στα νέα μέτρα, καθώς σήμερα το πρωί στις 10, στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, πραγματοποιούν συγκέντρωση οι συνεργαζόμενες οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ- ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων αντιδρώντας για ακόμα μια φορά στην ψήφιση του 4ου μνημονίου.

Με ανακοίνωση τους, καλούν όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και να αγωνιστούν για την ανατροπή των μέτρων. Συνέντευξη τύπου ενόψει της σημερινής συγκέντρωσης στο Εεργατικό Κέντρο Πύργου, έδωσαν χθες τα δύο σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ καλώντας τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και περιχώρων κ. Πέτρος Καπαρέλης απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους της Ηλείας να συμμετέχουν στην σημερινή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πύργου γιατί όπως τόνισε θα πρέπει να υπάρξει μια γενναία κε μέρους τους αντίδραση για να δώσουν όλοι μαζί αγωνιστικά τη μάχη ενάντια στην νέα λαίλαπα των μέτρων και του 4ου μνημονίου.

Επισήμανε ότι το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η επίθεση κατά των συνταξιούχων στα πλαίσια των μέτρων της αξιολόγησης που ψηφίστηκαν και που πλήτττουν σχεδόν όλο το φάσμα των συνταξιούχων. Όπως εξήγησε με αριθμούς, το 48% των συνταξιούχων, περίπου 2,6 εκ άνθρωποι, παίρνουν πλέον σύνταξη μετά τις συνεχείς περικοπές έως 700 ευρώ.

Το 50% λαμβάνει σύνταξη έως 500 ευρώ και μόνο ένα 5-6% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη πάνω από 1000 ευρώ. «Με λίγα λόγια όλο το φάσμα των συντξαιούχων οδηγείται στην πλήρη εξαθλίωση και όλα αυτά γίνονται με το προσχημα των αντιμέτρων τα οποία εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και οφέλη μικροπολιτικά. «

Καταλήγοντας τόνισε ότι η γενιά των συνταξιούχων που κάποτε ονόμαζαν περήφανα γηρατειά, δεν θα σκύψει το κεφάλι και δεν θα αντισταθεί στα μέτρα που πάνε να εφαρμοστούν από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το κουαρτέτο των δανειστών. «Εμείς λοιπόν λέμε ‘Συνταξιούχοι ψηλά το κεφάλι’ και σας καλούμε όλους στην συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Τρίτη πρωί ώρα.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και περιχώρων κ. Παναγιώτης Γιάνναρος  τόνισε ότι «Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα που έρχεται, τη νέα θανατηφόρα συμφωνία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη Δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. Άμεση έκδοση και  καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων. Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε στη συνείδησή μας ούτε τον τελευταίο νόμο ούτε τους προηγούμενους που πετσοκόβουν τις συντάξεις μας, μας στέλνουν στον Καιάδα.»

Στην συνέντευξη τύπου πέραν των δύο πρόεδρων συμμετείχαν και τα μέλη των σύο σωματείων κ. Γιώργος Πικέας – ΙΚΑ- και Διονύσης Βενιζέλος – ΟΑΕΕ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot