FOLLOW US: facebook twitter

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Ηλεία – Ξεκινά αύριο ο 3ος δολωματικός ψεκασμός

Ημερομηνία: 11-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”55884″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2018, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι, με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών,  θα ξεκινήσει  αύριο Τετάρτη 12/9/2018 σταδιακά ο 3ος δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

1. Μυρτιά, Σκαφιδιά, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο, Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα, Άγιος Ιωάννης,

2. Λαστέικα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοβαρβάσαινα, Βαρβάσαινα, Σαλμώνη, Αμπελώνας, Κολύρι, Πύργος,

3. Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι, Ταξιάρχες.

και

4. στις Τοπικές Κοινότητες: Φλόκα, Αρχαία Ολυμπία, Αρχαία Πίσσα, Λιναριά, Πεύκες, Κάμενα, Μουριά, Λούβρο, Βασιλάκι, Ξηρόκαμπο, Άσπρα Σπίτια θα διενεργηθούν τοπικοί ψεκασμοί.

 

Τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν οι ψεκασμοί και στις άλλες περιοχές της Π.Ε. Ηλείας που συμμετέχουν  στο Πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες, που είναι ενταγμένες στο Πρόγραμμα Δακοκτονίας 2018, και έχουν ολοκληρωθεί οι δολωματικοί ψεκασμοί του Προγράμματος:

1. Αμαλιάδα, Γεράκι, Καρδαμάς,

2. Νεράιδα, Χελιδόνι, Καυκανιά, Κλαδέος, Μάγειρα, Κοσκινά, Στρέφι, Σμίλα, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος,

3. Αλφειούσα, Επιτάλιο, Αγρίδι, Ανεμοχώρι, Ράχες,

συστήνεται στους ελαιοπαραγωγούς να προβούν οι ίδιοι σε ψεκασμούς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους.

Η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, με τους υψηλούς δακοπληθυσμούς και την προσβολή που παρατηρείται. Στο αποτέλεσμα αυτό συνέβαλαν οι ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, ο ήπιος χειμώνας, οι βροχοπτώσεις, οι υψηλές σχετικές υγρασίες, οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες, η πρωιμότητα της καλλιέργειας κ.α.

Με δεδομένα τα παραπάνω συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να επιθεωρούν τις ελαιοκαλλιέργειές τους, να ελέγχουν την δακοπροσβολή, και επιπροσθέτως να πραγματοποιούν δειγματοληψίες ελαιοκάρπου γιατί οι δειγματοληψίες δείχνουν το επίπεδο της προσβολής στον καρπό.

Εκτιμώντας τα παραπάνω συνιστάται στους παραγωγούς της ΠΕ Ηλείας να προβαίνουν οι ίδιοι σε ψεκασμούς για την προστασία της ελαιοπαραγωγής τους, όπου αυτό απαιτείται, σε συνεργασία με την Υπηρεσία μας και τους τοπικούς γεωπόνους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot