FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίαση του Δ.Σ Ήλιδας: Στόχος το νοικοκύρεμα της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 18-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο νέος Κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της προχθεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας που ξεκίνησε από τις 7 το απόγευμα με μια σειρά πολλών θεμάτων, αρκετά σοβαρών και σε πολλές περιπτώσεις σε κλίμα έντασης και αντιπαραθέσεων.

Το θέμα της λαϊκής εισηγήθηκε ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος  ο οποίος τόνισε ότι με τον νέο αυτό Κανονισμό, που στηρίζεται απόλυτα στον Ν.4264/14, οργανώνεται πλέον η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας σε μια προσπάθεια αφενός νοικοκυρέματος σε ότι αφορά το χώρο, τις θέσεις, τα τέλη κλπ και αφετέρου για να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να πάψουν πλέον οι όποιες συγκρουσιακές καταστάσεις είχαν δημιουργηθεί.

Με τον Κανονισμό λειτουργίας διευθετούνται όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την διεξαγωγή της λαϊκής και τις υποχρεώσεις αμφοτέρων, μικροπωλητών και παραγώγων και δήμου Ήλιδας. Γιατί όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος μέσα από την διαχείριση και οργάνωση της λαϊκής αγοράς απορρέουν και υποχρεώσεις και δεν υπάρχουν μόνο δικαιώματα και κάλεσε όλους όσους συμμετέχουν στη λαϊκή αγορά να σεβαστούν και να τηρήσουν τον Κανονισμό, ενώ για μια ακόμα φορά ξεκαθάρισε ότι ο δήμος Ήλιδας επιζητεί την συνεργασία των πωλητών λαϊκών αγορών και όχι την αντιπαράθεση την οποία καλλιεργούν πλέον ελάχιστοι εκπρόσωποι των σωματείων, καθώς οι περισσότεροι έχουν πάρει ήδη τις θέσεις τους με στόχο να βγάζουν το μεροκάματό τους.

Τα σωματεία των πωλητών λαϊκών αγορών, εκπροσώπησε ο δικηγόρος κ Γιώργος Φωτόπουλος εκφράζοντας τις θέσεις τους αλλά και κάποιες παρατηρήσεις που αφορούν την οργάνωση της λαϊκής, όπως για παράδειγμα το πιστοποιητικό δημοτικής ενημερότητας για την έκδοση της άδειας , καθώς και την διαφωνία τους με την πληρωμή των τελών με προκαταβολή τριών δόσεων. Ειδικά για το τελευταίο θέμα ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε ότι επειδή η λαϊκή της Αμαλιάδας διεξάγεται Σάββατο και δεν υπάρχει διαθέσιμος υπάλληλος του δήμου Ήλιδας για την εβδομαδιαία είσπραξη  των τελών, γι αυτό και ζήτησε από τους πωλητές αν μπορούν να προκαταβάλλουν τρία ενοίκια για να εξυπηρετήσουν την κατάσταση, αφού το ποσόν είναι μικρό, δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ στη χειρότερη περίπτωση.

Ωστόσο επισήμανε ότι το θέμα αυτό θα το εξετάσουν ξανά, γιατί θα γίνει και αναμόρφωση των τελών από την στιγμή που οριστικοποιούνται πλέον οι θέσεις και το εμβαδόν των πάγκων για κάθε πωλητή. Να σημειώσουμε ότι τα θέμα καταψήφισαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ σε ότι αφορά την μείζονα μειοψηφία, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η νυν δημοτική αρχή ακολούθησε την μελέτη της τότε δημοτικής αρχής Λυμπέρη που ήταν πρόγραμμα ΕΣΠΑ και εκ των πραγμάτων και να ήθελε δεν μπορούσε να την τροποποιήσει σε ότι αφορά τα στέγαστρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot