FOLLOW US: facebook twitter

Συνεδρίασε το ΣΤΟ Πηνειού: Σε ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Ημερομηνία: 15-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Συνεδρίασε χθες παρουσία των εμπλεκομένων φορέων του Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του δήμου Πηνειού. Στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του δήμου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, των εθελοντών, συζήτησαν αρκετά ζητήματα που αφορούν στον καλύτερο συντονισμό και την οργάνωση για την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες και επισήμως.

Ο αντιδήμαρχος και αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Παναγιώτης Θανόπουλος σχολίασε πως ο δήμος με τους λιγοστούς πόρους που διαθέτει καλείται και φέτος να προστατέψει την περιοχή. «Έχουμε άψογη συνεργασία με την Πυροσβεστική και είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στο όριο δύο πυροσβεστικών υπηρεσιών και αυτό ενισχύει τη θέση μας, με ότι προσωπικό έχουν και μέσα. Έχουμε άψογη συνεργασία με το Δασαρχείο παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτό από όσο γνωρίζουμε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε την Εθελοντική Ομάδα Πηνειός που συνεργάζονται και με εμάς και με την Πυροσβεστική και όποτε κληθούν ανταποκρίνονται άμεσα επικουρικά. Προσπαθούμε για το καλύτερο για την περιοχή μας. Τα χρήματα που υπάρχουν για την Πολιτική Προστασία τα έχουμε διαθέσει όπως προβλέπεται. Έχουμε εκτελέσει το περσινό έργο, είναι σε εξέλιξη και ένα έργο αγροτικής οδοποιίας και αποκαταστάσεων που είναι στη διαδικασία των ενστάσεων και θα βοηθήσει πολύ στις διορθώσεις στους δρόμους που είχαν προβλήματα από τις θεομηνίες για να μπορούν να περνούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής» είπε μεταξύ άλλων και κάλεσε και τους πολίτες από την πλευρά τους να είναι προσεκτικοί και υπεύθυνοι στις δικές τους υποχρεώσεις.

Το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Πηνειός, Γιάννης Σούλης, ανέφερε πως ένα σπουδαίο βήμα για την ομάδα ήταν η πιστοποίησή της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σύνολο των μελών της, για να μπορεί να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην πρόληψη και την καταστολή των πυρκαγιών. «Ελπίζουμε στον καλό καιρό και στην καλή θέληση των ανθρώπων. Γιατί οι πυρκαγιές στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι από ανθρώπινα λάθη ή κακές παρεμβάσεις» επισήμανε.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας, Κώστας Χριπάτσιος, από την πλευρά του τόνισε πως η υπηρεσία είναι σε καλό επίπεδο σε ότι αφορά το προσωπικό και τα μέσα και σημείωσε πως σε ότι αφορά το δήμο Πηνειού το πρόβλημα υπάρχει κυρίως στην παραθαλάσσια ζώνη με πολλά περιστατικά το καλοκαίρι σε καλαμιώνες, δέντρα και διάσπαρτα απορρίμματα, αλλά και σε περιοχές κοντά σε καταυλισμούς τσιγγάνων. «Υπάρχουν προβλήματα, όμως δεν κινδυνεύει κάτι σημαντικό. Περισσότερο είναι πυρκαγιές που σου κατασπαταλούν τις δυνάμεις γιατί το υλικό που καίγεται απαιτεί μεγάλες ποσότητες νερού. Δεν έχουμε προβλήματα η συνεργασία με το δήμο είναι καλή και ο δήμος με την εθελοντική ομάδα βοηθούν στις περιπολίες και την καταστολή των πυρκαγιών τους θερινούς μήνες είναι παρόντες σε όλα τα συμβάντα. Ευελπιστούμε στη συνέχιση αυτής της συνεργασίας και κυρίως να προσέξουμε τους χώρους που βρίσκονται κοντά στους οικισμούς, που εναποθέτουν διάφορα ξερά χόρτα από καθαρισμούς, πέριξ των οικισμών» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών, Δημήτρης Αντωνάκης, ανέφερε πως η υπηρεσία του βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ η συνεργασία με τος φορείς είναι σε καλό επίπεδο. Εστίασε στην προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες και τις απαγορεύσεις που θέτει η πυροσβεστική διάταξη για τις καύσεις στην ύπαιθρο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος