FOLLOW US: facebook twitter

Συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ: «Ευθύνη της δημοτικής αρχής η προστασία των εργαζομένων…»

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38185″ img_size=”full”][vc_column_text]Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, συναντήθηκε χθες στο Λάτσειο με το Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στην πόλη με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στην υπηρεσία Καθαριότητας που στοίχισε τη ζωή στην 30χρονη μητέρα και εργαζόμενη του Δήμου.

Ο πρόεδρος των Συνδικάτων Ν. Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Σπύρος Κωνσταντάς και το μέλος του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Παναγόπουλος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο για το τραγικό περιστατικό και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης και τη συμπαράσταση τους στον οδηγό του απορριμματοφόρου και το σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

Στην συνάντηση στην οποία τέθηκε και το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων, συμμετείχαν η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Άβα Βαγγελάτου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος με τα μέλη του συλλόγου Κική Διονυσοπούλου, Τρύφωνας Βγενόπουλος, Αντωνία Παπανικολάου, Γιώργος Αντωνόπουλος και Μαίρη Ξύδη καθώς και ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Μπάμπης Καλαντζής.

«Θεωρώ πολύ φυσιολογικό το ενδιαφέρον που έδειξαν για την τραγική περίπτωση που συνέβη στην πόλη μας με την απώλεια μιας μητέρας εργαζόμενης και που έχει φέρει σε βαθιά θλίψη τους εργαζόμενους που είχαν συνεργαστεί μαζί της και κύρια την οικογένεια, τα παιδιά της και τους δικούς της ανθρώπους» ανέφερε ο κ. Λιατσής και πρόσθεσε ότι με τους συνδικαλιστές, κουβέντιασαν τις παθογένειες που υπάρχουν συνολικά στο σύστημα διαχείρισης εργαζομένων σε όλους τους οργανισμούς. «Προσπαθήσαμε να πείσουμε -δε το θεωρήσαμε απολογία-  ότι κάνουμε το μέγιστο που μπορούμε να κάνουμε μέσα στις συνθήκες που έχουμε για να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία που έχει να κάνει με καθαριότητα» κατέληξε ο κ. Δήμαρχος.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης μητέρας και τη συμπαράσταση όλων στον οδηγό του απορριμματοφόρου, μετέφερε ο πρόεδρος των Συνδικάτων Ν. Αττικής Γιάννης Παναγόπουλος επισημαίνοντας ότι ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής είναι να φροντίζει και να μεριμνεί να μη θρηνούμε θύματα. «Να ξέρετε ότι ένα φέρετρο στοιχίζει πολύ λιγότερα όπως έχει αποδείξει η καθημερινότητα γιατί μέσα σε ένα χρόνο έχουμε χάσει 32 συναδέλφους πέρα από εκείνους που έχουν τραυματιστεί. Δε δίνουμε τη δέουσα προσοχή ως προς τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το κοιτάξετε για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα…».

Τους συναδέλφους του καλωσόρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γαρύφαλλος τονίζοντας ότι στην περίπτωση του τραγικού συμβάντος, τα είδη ατομικής προστασίας και η ασφάλεια υγιεινής τηρήθηκαν ενώ και το απορριμματοφόρο ήταν σε καλή κατάσταση και ο οδηγός έμπειρος. «Ήταν και το ξαναλέω η κακιά στιγμή. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας ξανά στην οικογένεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης αλλά είμαστε και στο πλευρό στην οικογένεια του οδηγού».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot