FOLLOW US: facebook twitter

Συναυλία στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας από τη χορωδία του Ελβετικού Κολλεγίου Sainte-Croix

Ημερομηνία: 25-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μια ξεχωριστή συναυλία δόθηκε το πρωί της Κυριακής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της Χορωδίας του Κολλεγίου  Sainte-Croix του Fribourg της Ελβετίας, με μαέστρο τον Pascal Mayer. Κοινό, οι αμέτρητοι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου που βρέθηκαν εκεί στο χρονικό διάστημα της εκδήλωσης.

Συνολικά η πρωτοβουλία είναι του ένθερμου φιλέλληνα και προέδρου του Ελβετικού Συλλόγου των φίλων της Βιβλιοθήκης της Ανδρίτσαινας Δρ. Martin Nicoulin, ενώ την ευθύνη για την οργάνωση στην Ολυμπία είχε ο Σύλλογος Ολυμπίων σε συνεργασία με τον ελβετικό σύλλογο και την ΕΦΑ Ηλείας.

Με αφορμή την 30η επέτειο της χορωδίας αποφασίστηκε από το κολέγιο το ταξίδι στην Ελλάδα και η επίσκεψη σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές μεγάλου ενδιαφέροντος όπως η Αθήνα, η Αίγινα, οι Δελφοί, η Ανδρίτσαινα, η Αρχαία Ολυμπία, το Ναύπλιο, οι Μυκήνες και η Επίδαυρος.

 Οι 66 Ελβετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, ερμήνευσαν σε σημείο κοντά στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου παραδοσιακά ελβετικά τραγούδια και ολοκλήρωσαν την εμφάνισή τους, με το «Άξιον Εστί» του Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος