FOLLOW US: facebook twitter

«Συνέργεια» το κλειδί της επιτυχίας για την ανάπτυξη του Κατακόλου: Καλοκαιρινές εκδηλώσεις από Λιμενικό Ταμείο, Π.Ε. Ηλείας και ΕΒΕ για την προσέλκυση επισκεπτών

Ημερομηνία: 06-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Κοινός στόχος Λ. Βαρουξή, Γ. Γεωργιόπουλου, Κ. Νικολούτσου η απόκτηση αυτόνομης δυναμικής του επίνειου του Πύργου

Με κοινό στόχο την τουριστική ανάπτυξη του Κατακόλου και κατεύθυνση την αυτοτελή δυναμική του επίνειου, ανακοινώθηκε χθες η συνέργεια και συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της Π.Ε. Ηλείας και του ΕΒΕ Ηλείας στη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού για την προσέλκυση τουριστών, ελλήνων και ξένων στην περιοχή.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τόσο ο πρόεδρος του ΔΛΤΠ Λεωνίδας Βαρουξής όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος, επισήμαναν πως το κλειδί της επιτυχίας για την ανάπτυξη του Κατακόλου είναι οι συνέργειες και οι συνεργασίες υποστηρίζοντας πως έχει έρθει η ώρα, το επίνειο του Πύργου να αποκτήσει αυτόνομη δυναμική και δικό του Brand Name. «Φιλοδοξία όλων μας είναι το Κατάκολο, πέρα από ένα λιμάνι προορισμό για την Ολυμπία να αποκτήσει μια περεταίρω ιδιότητα και στους απώτερους στόχους μας είναι η επαναπροσέγγιση του Κατακόλου ως τουριστικού προορισμού».

«Με κατεύθυνση το Brand Name του Κατακόλου»

«Όσα ανακοινώνουμε κινούνται προς μια σαφή κατεύθυνση και αυτή είναι η αυτοτελής δυναμική του επίνειου του Κατακόλου ώστε να αποτελέσει επιλογή τόσο των αλλοδαπών τουριστών όσο και των ελλήνων» επισήμανε ο κ. Βαρουξής τονίζοντας ότι μόνο με συνέργειες μπορούν να το καταφέρουν. «Πρέπει επιτέλους να αποκτήσει το επίνειο του Πύργου μια αυτόνομη δυναμική και αυτό θα γίνει όταν αποκτήσει Brand Name το οποίο θα μπορεί να προσελκύει τουρισμό. Όλοι μας λοιπόν πρέπει να αγωνιστούμε, το ΔΛΤΠ, η Π.Ε. Ηλείας, το ΕΒΕ, να παράσχουμε υπηρεσίες που θα δημιουργήσουν μια νέα εικόνα στο Κατάκολο, ώστε πράγματι να είναι μια επιλογή των τουριστών όχι μόνο όταν σφυρίζει ένα κρουαζιερόπλοιο και παρατηρείται κίνηση στην τοπική αγορά αλλά και όταν αποχωρεί και κλείνουν όλα στην αγορά. Εμείς πάμε να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα. Στόχος μας είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων που θα γίνουν θεσμοί και σιγά- σιγά θα προσελκύουν τον κόσμο που απαιτείται για να γίνεται αυτόνομη επιλογή του Κατακόλου από τουρίστες και επισκέπτες».

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως κατόρθωσαν πέρα από την υποστήριξη της Περιφέρειας και του ΕΒΕ να θέσουν υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουριστών και ναυτιλίας τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. «Για μας είναι μεγάλη ευθύνη αυτό και με τις συνέργειες που είναι το πλέον σημαντικό πιστεύω ότι θα καταφέρουμε το στόχο μας που είναι η ανάπτυξη του τόπου. Επιγραμματικά αναφέρω ότι θα γίνει μια σημαντική ημερίδα για τον τουρισμό και ευελπιστούμε να έχουμε την παρουσία της Υπουργού Τουρισμού κ. Κουντουρά αλλά και του Υπουργού Ναυτιλίας ή του Γ.Γ., εκπροσώπων των ναυτιλιακών εταιριών που τιμούν το Κατάκολο αλλά και τη στήριξη της ΓΑΙΟΣΕ και της ΤΡΕΝΟΣΕ που έχουν δημιουργήσει ένα νέο πρότζεκτ για το τρένο Κατάκολο Πύργος Ολυμπία (παρουσιάστηκε σε ημερίδα στην Ολυμπία), ένα πανέμορφο τρένο όπου θα προβάλλονται σε βίντεο-οθόνες σε εικονική πραγματικότητα οι αρχαίοι ολυμπιακοί αγώνες και όπως αντιλαμβάνεστε όποιος μπαίνει σε αυτό θα γίνεται πρεσβευτής της χώρας.  Επίσης, θα έχουμε το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας αλλά και ένα πάζλ εκδηλώσεων και παράλληλων δράσεων χαμηλού κόστους υψηλής όμως ποιότητας από τον Ιούνιο ως το Σεπτέμβριο ώστε να υπάρχει διαρκές κίνητρο για επίσκεψη στο Κατάκολο. Εύχομαι οι συνέργιες αυτές να έχουν επιτυχία για το καλό του τοπικού εμπορίου και γενικότερα των πολιτών, Ηλείων και μη».

«Ενισχύουμε και ενθαρρύνουμε την προσπάθεια»

Οι συνέργειες και οι συνεργασίες, είναι το κλειδί της επιτυχίας, επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, όχι μόνο στον τομέα του τουρισμού όπως είπε αλλά σε κάθε πλευρά της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Ηλείας. «Με αυτή την έννοια και τις σκέψεις η Περιφέρεια απαντά θετικά πάντα σε σοβαρές προτάσεις που γίνονται και έχουν ως στόχο την συμμετοχή, την βοήθεια της σε κοινές προσπάθειες, πολύ δε περισσότερο όταν αυτές έχουν να κάνουν με ένα τομέα της οικονομικής ζωής της Ηλείας, σταθερό τα τελευταία 20 χρόνια με ιδιαίτερη προοπτική για το μέλλον όπως είναι η κρουαζιέρα και ο χώρος του Κατακόλου. Η ιδέα του φεστιβάλ Γευσιγνωσίας μας βρήκε από πέρυσι ενθουσιασμένους με την ιδέα και γενικότερα η οινογνωσία, η έκθεση παραδοσιακών προϊόντων αλλά και η επίσκεψη σε χώρους που παρασκευάζονται τα προϊόντα αυτά θεωρούμε ότι ενδιαφέρουν πολύ τους επισκέπτες. Είναι σημαντικό λοιπόν να ανοίξουμε την πύλη από το Κατάκολο για τέτοιους προορισμούς. Αυτή η διοργάνωση που πέρσι ήταν στα σπάργανα και είχε την επιτυχία της βεβαίως φέτος όσοι συμμετέχουμε σε αυτό ευελπιστούμε ότι θα είναι καλύτερη, μεγαλύτερη και θα προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους. Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα των δύο υπουργείων και αυτό καθιστά αυτή την εκδήλωση ιδιαίτερα σημαντική και από πλευράς προφίλ άρα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να μην μετέχουμε και να μην ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε την προσπάθεια αυτή. Εξαρτάται από εμάς όλους να την δουλέψουμε το επόμενο διάστημα. Υπάρχει αρκετός χρόνος για να σχεδιαστεί να οργανωθεί και να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο».

«Το Κατάκολο ως προορισμός»

Το ΕΒΕ Ηλείας συμμετέχει στις εκδηλώσεις  για 2η χρονιά με στόχο την ενίσχυση του ρόλου του, στο χώρο της κρουαζιέρας, τόνισε ο πρόεδρος του κ. Νικολούτσος υποστηρίζοντας ότι θα μπορέσουν μέσω των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, να εκπέμψουν ένα φιλικό προφίλ για τους επισκέπτες.  «Φιλοδοξία όλων μας είναι το Κατάκολο πέρα από ένα λιμάνι προορισμό για την Ολυμπία μπορεί να αποκτήσει μια περεταίρω ιδιότητα και στους απώτερους στόχους μας είναι η επαναπροσέγγιση του Κατακολου ως τουριστικού προορισμού. Είναι κάτι που τα τελευταία χρόνια το έχουμε χάσει άρα αυτές οι εκδηλώσεις αποσκοπούν σε δυο πράγματα. Αφενός στην ενίσχυση του ρόλου της κρουαζιέρας και αφετέρου στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας του Κατακόλου».

Ο κ. Νικολούτσος, πρότεινε να τοποθετήσουν σε σταθερό χρόνο τις εκδηλώσεις ώστε να «ακουμπήσουν» και το θέμα του θαλάσσιου τουρισμού, το yachting, τονίζοντας ότι αν γνωρίζουν ότι υπάρχουν εκδηλώσεις στο Κατάκολο θα αποτελεί για αυτούς έναν λόγο παραπάνω να το επισκεφθούν.  «Μέχρι τώρα ο θαλάσσιος τουρισμός είναι κάτι που ανάλαφρα ασχολείται με την Ηλεία ενώ είναι ένας τουρισμός που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί σκοπός όλων μας είναι η αύξηση της κατά κεφαλήν ιδιωτικής κατανάλωσης. Το Κατάκολο δε μπορεί να είναι ικανοποιημένο από την κατανάλωση των τουριστών των κρουαζιερόπλοιων καθώς σκοπός δεν είναι μόνο η αύξηση του αριθμού αλλά και η αύξηση της κατανάλωσης….» είπε και κατέληξε πως όλοι έχουν ευθύνη, να δουν το ολοκληρωμένο λιμενικό σύστημα της Ηλείας δηλαδή, εκτός από το Κατάκολο, την Κυλλήνη, τα αλιευτικά καταφύγια κτλ. «Και πρέπει να τα δούμε και να μας απασχολήσουν σε ευρύτερο πλαίσιο για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ κ. Σάκης Αντωνόπουλος έκανε μια μικρή αναφορά στις σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, τονίζοντας ότι παράλληλα με το Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας (21-26 Ιουλίου) και τη σημαντική ημερίδα για τον τουρισμό θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις. «Στις 21 Ιουνίου θα έχουμε υποδοχή κρουαζιερόπλοιου (χορευτικά, παραδοσιακά τοπικά προϊόντα), στις 24 Ιουνίου θα έχουμε την Φιλαρμονική του Πύργου για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής ενώ και φέτος θα τιμήσουμε στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου τη Ναυμαχία του Κατακόλου. Επίσης θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ξανά τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στις 14 Ιουλίου και μάλιστα ο Αρχηγός του ΓΕΝ πρότεινε να ονομαστεί η εκδήλωση Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Προσφοράς, ζητώντας από τον κόσμο που θα συμμετάσχει να προσφέρει κάτι για τις οικογένειες που πάσχουν. Πιστεύω ότι θα έχει απήχηση στο κοινό δίνοντας το μήνυμα ότι παρότι η Ηλεία πάσχει συμπάσχει κιόλας. Επίσης θα έχουμε το τριήμερο Port Festival αλλά και την Φιλαρμονική Λεχαινών. Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος