FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Τατούλη – Παπασωτηρίου για τον οδικό άξονα «Τρίπολη – Βυτίνα – Αρχαία Ολυμπία – Πύργος»

Ημερομηνία: 15-12-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

menelaos-papaswtiriou

Συνάντηση στο γραφείο του στην Τρίπολη είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με τον τομεάρχη Αρκαδίας της Ν.Δ                       κ. Μενέλαο Παπασωτηρίου.  Αντικείμενο της συνάντησης τους ήταν ο δρόμος «Πύργος-Αρχαία Ολυμπία-Βυτίνα-Τρίπολη».  Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του  κ. Παπασωτηρίου, ο πρόεδρος  της ΝΟΔΕ Αρκαδίας κ. Τίμος Κατσίπος, ο πρόεδρος της  Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της Ν.Δ. Ιωάννης Μαλτέζος, και μέλη της ΝΟ.Δ.Ε. Αρκαδίας της Ν.Δ. και ο  πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Άγγελος  Αγγελόπουλος.

Στον κ. Τατούλη τέθηκε η κοινή πρόταση των  νομαρχιακών επιτροπών της Ν.Δ. σε Ηλεία και Αρκαδία,   σχετικά με πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για έργα που αφορούν και τους δύο νομούς επ΄ωφελεία των τοπικών κοινωνιών.  Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κοινοποιήθηκε η πρόταση των ΝΟΔΕ για τον οδικό άξονα «Τρίπολη – Βυτίνα –  Αρχαία  Ολυμπία – Πύργος». 

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  δήλωσε ότι η κοινή  πρωτοβουλία και η πρόταση των νομαρχιακών  επιτροπών Ηλείας και Αρκαδίας είναι πρωτοποριακή,  δείχνει  το ενδιαφέρον τους για την πρόοδο  των δύο νομών  που τους ενώνουν πολλά.  Στη συνέχεια  αναφέρθηκε  στο συγκεκριμένο έργο, που είναι εθνικής σημασίας και για αυτό το λόγο πρέπει να αποτελέσει  προτεραιότητα  με ολοκλήρωση των μελετών και συγκεκριμενοποίηση και διάθεση των πόρων χρηματοδότησης πριν εκπνεύσει το τρέχον κοινοτικό πλαίσιο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει βελτιώσει το υπάρχον οδικό δίκτυο ενώ υπολείπονται ακόμα αρκετές παρεμβάσεις,   που επιβάλλεται  να ενταχθούν  στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027.  Γεγονός είναι ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αδιαφορήσει για το τόσο σημαντικό αυτό έργο και δεν έχει πραγματοποιήσει  καμία σημαντική βελτίωση στο υπάρχον οδικό δίκτυο . Επίσης ελλιπέστατη είναι και η ενημέρωση και  ο σχεδιασμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το έργο αυτό. Η δοίκηση της ΝΟΔΕ Ηλείας  έχει την πρόθεση να επισκεφτεί τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεωργιόπουλο προκειμένου να ενημερωθεί . Στην συνέχεια θα ενημερώσει τον κ. Κατσανιώτη και τους περιφερειακούς συμβούλους της Ηλείας και θα ζητήσει να τεθεί ως θέμα στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο,  έτσι ώστε  να αναληφθούν πρωτοβουλίες που αφορούν το τόσο σημαντικό  έργο.

 Τέλος ο  κ. Παπασωτηρίου τόνισε ότι θα πρέπει όλοι οι παράγοντες της Ηλείας  να αναδείξουν την ανάγκη μετατροπής του υπάρχοντος  δρόμου σε σύγχρονο ασφαλή αυτοκινητόδρομο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος