FOLLOW US: facebook twitter

Συνάντηση Κοτζιά με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας για την Αφή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ημερομηνία: 10-12-2016 | Συντάκτης:

kotzias-korea1

Συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία και στόχο την ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων είχαν χθες ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς και ο Πρέσβης της  Δημοκρατίας της  Κορέας κ. Young-Jip Ahn (Γιονγκ Τζιπ Αν). Στην συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Δεββές, Πέτρος Γιαννακόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ρόη Αντωνοπούλου και Φώτης Κωσταριάς καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ολυμπίας Χάρης Σπηλιόπουλος.

kotzias-korea4

Κατά την διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές  η αναγκαιότητα  έναρξης όλων των  απαιτούμενων  διεργασιών για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων που θα λάβουν χώρα, στα πλαίσια της  Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των  ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων,  που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2017, με πιθανότερη ημερομηνία αυτής της 1ης Νοεμβρίου 2017. Δράσεις που θα έχουν σαν στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και ειδικά των νέων μέσα από πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις.

kotzias-korea2

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, ο δήμος θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της  τελετής Αφής καθώς και των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων ,  ενώ ευχήθηκε η όλη διοργάνωση των Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ ,  να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

kotzias-korea3

Από την πλευρά του,  ο Πρέσβης της  Δημοκρατίας της  Κορέας Young-Jip Ahn, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τον περασμένο Απρίλιο κατά την διάρκεια της Τελετής Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στις οποίες και παρέστη ως επίσημος προσκεκλημένος της δημοτικής αρχής, επισημαίνοντας ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αντίστοιχες δράσεις να επαναληφθούν και τον προσεχή Νοέμβριο. Μάλιστα όπως τόνισε η Πρεσβεία έχει ξεκινήσει ήδη μία σειρά επαφών με μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία προκειμένου πλήθος Κορεατών να βρεθούν στην Ολυμπία και στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν την Τελετή Αφής αλλά και τις παράλληλες δράσεις.

Την Ολυμπία και τη Ν. Κορέα τις συνδέουν ήδη ισχυροί δεσμοί μέσα από το Ολυμπιακό κίνημα, ήδη από το 1988 οπότε και διεξήχθησαν οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην πόλη της Σεούλ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος