FOLLOW US: facebook twitter

Συμπλοκή με τραυματίες αστυνομικούς στη Γαστούνη

Ημερομηνία: 12-03-2018 | Συντάκτης:

Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο αστυνομικοί του Α.Τ. Πηνειού, μετά από σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στη Γαστούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αστυνομικοί περιπολούσαν στη Γαστούνη, όταν είδαν έναν 12χρονο από τη Βουλγαρία με μηχανάκι στο δρόμο και θέλησαν να του κάνουν έλεγχο. Ο νεαρός δεν σταμάτησε και οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν. Ο νεαρός, φέρεται ουσιαστικά να τους οδήγησε στον πατριό του, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε το λόγο στους αστυνομικούς σε έντονο ύφος.

Έπειτα τους επιτέθηκε και έτσι οι τρεις άντρες ήρθαν στα χέρια. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να του περάσουν χειροπέδες και τον συλλάβουν, δύο αδέρφια – τα οποία έχουν απασχολήσει αρκετά στο παρελθόν τις Αρχές – επενέβησαν και τους παρεμπόδισαν, με αποτέλεσμα ο πρώτος να τραπεί σε φυγή και στη συνέχεια να τραπούν σε φυγή και οι άλλοι δύο άντρες. Στην Διεύθυνση Αστυνομία Ηλείας σήμανε συναγερμός και γρήγορα ισχυρές δυνάμεις βρέθηκαν στο σημείο για να συνδράμουν τους συναδέλφους τους. Παράλληλα άρχισαν άμεσα αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών. Το βράδυ το ένα από τα δύο αδέρφια προσήλθε στο Α.Τ. Πηνειού για να δώσει το «παρών» βάσει των περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί και συνελήφθη, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος, στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Επίσης συνελήφθη ο 12χρονος για παράβαση του ΚΟΚ και η μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ο άντρας που προκάλεσε το επεισόδιο παρέμενε έως χθες το βράδυ άφαντος. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιων της Εισαγγελέως Αμαλιάδας, τα δύο αδέρφια. Παρουσία του συνηγόρου τους Δικηγόρου Αμαλιάδας Δημήτρη Καραγιάννη, δήλωσαν πως δεν προσέτρεξαν για να βοηθήσουν τον δράστη να ξεφύγει, αλλά γιατί αυτός φώναξε πως έχει πρόβλημα υγείας και προέτρεψαν τους αστυνομικούς να τον αφήσουν. Έτσι από τις αρχικές κατηγορίες που τους αποδόθηκαν από την Αστυνομία και για συνδρομή σε απόδραση συλληφθέντα, απέμεινε μόνο η αντίσταση κατά της Αρχής.

Αντιδράσεις από τους συνδικαλιστές για τις ελλείψεις

Λίγες ώρες μετά το συμβάν άμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστών αστυνομικών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας

Παναγούλης, τόνισε σε δηλώσεις του πως «… οι συνάδελφοι οι οποίοι βρίσκονταν σε εντεταλμένη υπηρεσία, εντείνοντας τις προσπάθειες που γίνονται όλο το τελευταίο διάστημα για εμφανή αστυνόμευση και αποτροπή της εγκληματικότητας στην περιοχή του Κάμπου ενήργησαν αστυνομικό έλεγχο σε ύποπτο άτομο που δεν έφερε επί του οχήματος πινακίδα. Στην προσπάθεια τους αυτή άτομα του περιβάλλοντος του οδηγού επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους. Οι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους ενεργώντας με επαγγελματισμό, κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο αλλά δεν κατέστη δυνατή, η σύλληψη των δραστών και σε δεύτερο χρόνο συντονισμένα, οι δυνάμεις ασφαλείας της ΟΠΚΕ και της ΔΑ Ηλείας συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου κάποιους από τους δράστες επιβάλλοντας τον νόμο».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στην Ηλεία, Παναγιώτης  Ζώντος, μιλώντας για το περιστατικό όπου οι δύο αστυνομικοί κατέληξαν στο νοσοκομείο, (στους οποίους ευχήθηκε περαστικά), επισήμανε πως «… δεν είναι πρώτη φορά που οι ζωές των αστυνομικών κινδυνεύουν  από φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς και από τη δράση περιθωριακών ομάδων, καθότι είναι έντονο το φαινόμενο της  υποστελέχωσης  στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Η εικόνα της έλλειψης δυνάμεων είναι αποκαλυπτική της γενικότερης κατάστασης ακόμη και μέσω ποσοστών, η έλλειψη του αστυνομικού προσωπικού φτάνει σχεδόν  το 1/3 της οργανικής δύναμης της Διεύθυνσης, και οι αστυνομικοί καταφεύγουν σε πράξεις οι οποίες, δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας για φέρουν σε πέρας την υπηρεσιακή τους καθημερινότητα. Σε συνδυασμό με την διάθεση αστυνομικών δυνάμεων σε προσφυγικές δομές σε μόνιμη βάση πλέον και με την ενίσχυση των διμοιριών που μετακινούνται σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας έκτακτα, δημιουργούνται τεράστια κενά αστυνομικού προσωπικού σε όλα τα τμήματα της  Δ.Α. Ηλείας. Αποτέλεσμα, να καταπονείται να κινδυνεύει  το αστυνομικό προσωπικό και να υπάρχει έλλειψη αστυνόμευσης στις τοπικές κοινωνίες» είπε σχολιάζοντας πως αυτές οι ομάδες με την παραβατική δράση, έχουν εντοπίσει τα κενά στην αστυνόμευση.

«Σκοπός της αστυνομίας  είναι να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και να δοθεί το μήνυμα στους υπεύθυνους να ενισχυθεί η Δ.Α. Ηλείας και το Αστυνομικό Τμήμα της συγκεκριμένης περιοχής προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη αστυνόμευση και αποτροπή από ανάλογες ενέργειες. Ο αστυνομικός είναι εργαζόμενος και η ψυχολογική του κατάσταση δεν πρέπει να είναι στο ναδίρ. Ο αστυνομικός νιώθει υπηρηφάνεια να υπηρετεί τους πολίτες και να συμβάλλει στην  διασφάλισης της ακεραιότητάς τους» είπε και κάλεσε την Κυβέρνηση, τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη, τους δημάρχους του νομού, να απαιτήσουν από την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., την ενίσχυση των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη την εγκληματικότητα της περιοχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος