FOLLOW US: facebook twitter

Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των μαθητών του δημοτικού Ν. Μανωλάδας

Ημερομηνία: 18-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

manolada-dimotiko-sxoleio-mathimata-ilios2

Από τον Σύλλογο Εκπ/κων Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λεχαινών

Ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λεχαινών με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των γονέων των μαθητών του 6θέσιου δημοτικού σχολείου Νέας Μανωλάδας για κατάλληλες σχολικές αίθουσες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών.

Από τον καταστροφικό σεισμό του  2008 μέχρι σήμερα η διδασκαλία γίνεται μέσα σε μουχλιασμένα κοντέινερς αφού το σχολικό κτήριο είχε χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση στην περιφέρειά μας που μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερς. Τα ίδια χάλια βιώνουν καθημερινά οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών, που μόνο σχολείο δεν θυμίζει, επί 12 χρόνια.

Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια, αδιαφορεί μπροστά σ’ αυτό το μεγάλο και απαράδεκτο πρόβλημα, ακλουθώντας τις οδηγίες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, μειώνοντας τις δαπάνες για την παιδεία. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στο φλέγον κτηριακό πρόβλημα των παραπάνω σχολικών μονάδων με την ανέργεση νέων διδακτηρίων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος