FOLLOW US: facebook twitter

Συμβασιούχοι και πειθαρχικές διώξεις στο επίκεντρο του σ/ν για τους ΟΤΑ

Ημερομηνία: 27-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”34242″ img_size=”full”][vc_column_text]Το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ εισήχθη προς συζήτηση και επεξεργασία στην Ολομέλεια της Βουλής. Αιχμή του δόρατος, αλλά και σημείο σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αλλά αυτή με την οποία παύουν οι πειθαρχικές διώξεις κατά υπαλλήλων και οργάνων των ΟΤΑ που δεν είχαν παραδώσει στοιχεία για τους εργαζόμενους στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε εφαρμογή νόμου του Κ. Μητσοτάκη.

Τι περιέχει

Το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ στόχο έχει να διευκολύνει τη λειτουργία των ΟΤΑ και να δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για τους εργαζόμενους, ιδίως εκείνους που εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας εδώ και αρκετά χρόνια.

Με τις προωθούμενες διατάξεις συμπληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης και ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των ΟΤΑ και των νομικών προσώπων αυτών.

Ο Πάνος Σκουρλέτης

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ «λύνει λειτουργικά ζητήματα, ικανοποιεί αιτήματα ετών, προστατεύει τους εργαζόμενους, στο μέτρο του δυνατού και με αυτή την έννοια αυτό το νομοσχέδιο πιστώνεται σε εκείνα τα μέτρα της κυβερνητικής πολιτικής που μπορεί να κριθούν απολύτως θετικά».

Όπως επισήμανε το νομοσχέδιο είναι «προικισμένο» με τα θετικά σχόλια των φορέων, των εκπροσώπων των εργαζομένων, των εκπροσώπων της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που αναφέρονται στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διατάξεις που έχουν δεχθεί ισχυρές επικρίσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι «είναι θέμα στοιχειώδους δικαιοσύνης να δίνουμε πια τη δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα να μπορούν να απολαμβάνουν των Μέτρων Ατομικής Προστασίας».

Ο υπουργός Εσωτερικών κατήγγειλε το υφιστάμενο καθεστώς που δεν έδινε αυτή τη δυνατότητα στους συμβασιούχους, αν και έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά στην καθαριότητα με τους αορίστου χρόνου.

Οι πειθαρχικές διώξεις

Στην αιχμή του δόρατος αναμένεται να βρεθεί επίσης και διάταξη με την οποία παύουν οριστικά οι πειθαρχικές διώξεις κατά δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων οργάνων των ΟΤΑ οι οποίοι δεν είχαν παραδώσει στοιχεία για τους εργαζόμενους στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε εφαρμογή νόμου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διάταξη, εκτός από τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας, έχει δεχθεί και την κριτική του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής, το οποίο στην έκθεσή του προειδοποιεί ότι «εφόσον υφίστανται εκκρεμείς ποινικές διώξεις, με τη νομοθετική παρέμβαση στην άσκηση της δικαστικής λειτουργίας θίγεται η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών (άρθρο 26 του Συντάγματος).

Πηγή: ΕΦΣΥΝ[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot