FOLLOW US: facebook twitter

Συγκεντρωτικός μηχανισμός στην υπηρεσία του μικρού ευέλικτου και ελεγχόμενου κράτους

Ημερομηνία: 30-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

ypaliloi

Αντίθετοι οι σύλλογοι υπαλλήλων ΠΔΕ στην τροποποίηση Οργανισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

«Το προσχέδιο της τροποποίησης του Οργανισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως αυτό παρουσιάσθηκε, επιβεβαιώνει την συντηρητική αντίληψη της περιφερειακής αρχής και στα θέματα οργάνωσης των υπηρεσιών καθώς και την προσήλωση  της  στο πολιτικό δόγμα του μικρότερου ευέλικτου κράτους» Αυτό επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Υπαλλήλων της ΠΕ Ηλείας, τονίζοντας ότι είναι αντίθετοι στο συγκεκριμένο σχέδιο τροποποίησης, κοινοποιώντας την σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αναφέρουν ακόμα μεταξύ άλλων:.

«Η ουσιαστική κατάργηση των οικονομικών υπηρεσιών από τις Περιφερειακές Ενότητες και η μεταφορά του συνόλου των αρμοδιοτήτων τους στην έδρα, θα δημιουργήσει πολλαπλά ζητήματα με αρνητικό αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες, ακόμα μεγαλύτερες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και χρονικές καθυστερήσεις. Ο συγκεντρωτισμός για τον έλεγχο και την εξόφληση των δαπανών, όπως έχει σχεδιαστεί κατά εντολή του Γενικού Λογιστηρίου, με δεδομένη την υποστελέχωση και των υπηρεσιών της έδρας, χωρίς την παράλληλη πρόνοια για προσλήψεις νέου προσωπικού θα καταστήσει προβληματική την ήδη οριακή λειτουργία της Περιφέρειας. Ο κίνδυνος για μεταφορά προσωπικού ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι υπαρκτός, προκειμένου να καμφθούν οι αδυναμίες του προτεινόμενου σχεδιασμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή των συναδέλφων.

Κρίνεται επιτακτικό να συνεχίσουν να ασκούνται οι αρμοδιότητες των τμημάτων «Λογιστικής Διαχείρισης» και «Ταμειακής Υπηρεσίας» σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας.

Για άλλη μια φορά επίσης θα πρέπει να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην σχεδιαζόμενη μεταφορά των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου στις Περιφέρειες,   με πίστη στη βασική αρχή ότι ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να ταυτίζονται. Απαιτούμε  την  ανάκληση της σχετικής διάταξης του νομοθετικού πλαισίου, την άρση του καθεστώτος μεταφοράς αστικής ευθύνης στους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών των Περιφερειών και τη δημιουργία Δημόσιας Αρχής, για τον έλεγχο των δαπανών, ανεξάρτητης από τους ελεγχόμενους.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η  ύπαρξη και λειτουργία των περιφερειακών οργανικών μονάδων οι οποίες θα έχουν κατανεμηθεί με αποκλειστικό σκοπό την στήριξη του έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου

Καταλήγοντας επισημαίνυν ότι «Το σχέδιο για την τροποποίηση του οργανισμού δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις κοινωνίας, δεν διασφαλίζει τις βασικές αρχές της περιφερειακής συνείδησης, δεν αντιμετωπίζει την απογύμνωση των υπηρεσιών από προσωπικό  και  χαρακτηρίζεται ως ένας συγκεντρωτικός μηχανισμός στην υπηρεσία του μικρού, ευέλικτου και ελεγχόμενου κράτους, κάτι στο οποίο ως υπάλληλοι αλλά και ως πολίτες δεν μπορούμε να συναινέσουμε


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος