FOLLOW US: facebook twitter

Συγκίνηση στην κοπή της πίτας του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου: Οι εθελοντές έδωσαν το 65% του αίματος

Ημερομηνία: 23-01-2018 | Συντάκτης:

Παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τιμήθηκε ο αείμνηστος Παναγιώτης Κωστόπουλος από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ωλένης «Ο Φιλάρετος» για την προσφορά του στο αιμοδοτικό κίνημα.

Η διευθύντρια του τομέα Κωνσταντίνα Πανέτα, άνοιξε την εκδήλωση μιλώντας για την χρονιά που πέρασε και τις ανάγκες για αίμα που προέκυψαν και παραμένουν μεγάλες. «Οι ανάγκες για αίμα στην Νοσηλευτική μονάδα Πύργου είναι μεγάλες και λίγοι μήνες του χρόνου έχουν μεγαλύτερες δυσκολίες. Αυτοί οι μήνες είναι από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο και από το Σεπτέμβριο έως μέσα Νοεμβρίου.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και των αιμοδοτικών συλλόγων, το αίμα δεν επαρκεί για να μπορούμε να μεταγγίζουμε όλους τους ασθενείς άμεσα. Γι’ αυτό ζητάμε πολύ συχνά αίμα από άλλα νοσοκομεία και το υπουργείο. Το 2017 το 65% του αίματος ήταν από εθελοντές αιμοδότες και μόλις το 35% από τους συγγενικό περιβάλλον. Μεταγγίστηκαν 2800 μονάδες σε ασθενείς και 800 μονάδες σε πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία. Για να ανταποκριθούμε στην μεγάλη ζήτηση του αίματος μας έστειλαν τα άλλα νοσοκομεία 1400 μονάδες. Αυτός είναι ένας στόχος να μπορέσουμε μέσα στο 2018, αυτές τις 1400 μονάδες να τις καλύψουμε από δικούς μας αιμοδότες» επισήμανε η κ. Πανέτα.

Όπως ανέφερε στο Σταθμό Αιμοδοσίας αποφασίστηκε να τιμηθεί ένας άνθρωπος ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «…δεν έκανε μεγάλα πράγματα για τους πολλούς αλλά έδειξε το δρόμο για να πορευόμαστε» και αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Κωστόπουλο από τον Αιμοδοτικό Σύλλογο Ωλένης «Ο Φιλάρετος», ο οποίος έφυγε από τη ζωή, αλλά παρά την επιβαρυμένη υγεία του, έως το τέλος, στήριζε με όλες του τις δυνάμεις την εθελοντική αιμοδοσία. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που μίλησε για αυτόν ο βαφτισιμιός του Σταύρος Κολοβάδης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, προσέφερε την τιμητική πλακέτα στην σύζυγο του εκλιπόντα κα Θεοδώρα. Στη συνέχεια ευλόγησε την πίτα του Σταθμού Αιμοδοσίας.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, στο χαιρετισμό του, έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας και επισήμανε πως στηρίζει το έργο τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος