FOLLOW US: facebook twitter

Συγκίνηση για την «Καρδιά του Κάμπου»: Παρουσία του συγγραφέα Νίκου Παπουτσή η παρουσίαση του βιβλίου στα Καβάσιλα

Ημερομηνία: 03-10-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Παρουσία του συγγραφέα Νίκου Παπουτσή, παρουσιάστηκε στο Κοινοτικό Κατάστημα Καβασίλων το βιβλίο, «Στην καρδιά του Κάμπου». Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βασιλόπουλος και η φιλόλογος Κατερίνα Γιαννικοπούλου, παρουσίασαν το βιβλίο που έχει γραφτεί πριν αρκετά χρόνια, για πρώτη φορά όμως στον τόπο που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του συγγραφέα, τα Καβάσιλα. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο στην ντοπιολαλιά, που εκδόθηκε πριν χρόνια και ύστερα από πρόταση του κ. Βασιλόπουλου ο Νίκος Παπουτσής  δέχθηκε να το παρουσιάσουν στα Καβάσιλα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι γνωρίζουν για το βιβλίο και το κοινό που παρακολούθησε την παρουσίαση είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και το Νίκο Παπουτσή και να ακούσει απίστευτες ιστορίες της περιοχής και κυρίως των Καβασίλων από το παρελθόν, όπως από την Κατοχή και έπειτα από τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν. Το βιβλίο σκιαγραφεί την καθημερινότητα του τόπου την εποχή εκείνη, καταγράφει τα ήθη και τα έθιμά του, κοινωνικές ιστορίες και γεγονότα, κρατώντας τα έτσι ζωντανά πάνω στο χαρτί. Η ιστορία ενός χωριού και μιας περιοχής. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2006, αφορά πρωτίστως την ιστορία των Καβασιλαίων, του προηγούμενου αιώνα, εστιάζοντας κυρίως από τη δεκαετία του ’50 και μετά, περίοδο της νεανικής ηλικίας του συγγραφέα, όπου παραθέτει πολλά του βιώματα.

Οι μεγαλύτεροι ανάμεσα στο κοινό, είχαν την ευκαιρία να ξαναθυμηθούν τα χρόνια που έζησαν και πολλά από τα περιστατικά. Οι νεότεροι να μάθουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας του τόπου, που έχουν καταγραφεί με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο δήμος Πηνειού, απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον συγγραφέα Νίκο Παπουτσή, για την προσφορά και το έργο του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος