FOLLOW US: facebook twitter

Οι Heteronymous στο «Ναυάγιο» και τις «Γαλάζιες σπηλιές»

Ημερομηνία: 07-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα

Ανεπανάληπτη μονοήμερη κρουαζιέρα των heteronymous Γαστούνης

Στην πιο διάσημη και πιο φωτογραφημένη παραλία «Ναυάγιο» και εν συνεχεία στις εκπληκτικής ομορφιάς «Γαλάζιες σπηλιές», διοργάνωσαν ημερήσια κρουαζιέρα μέλη και φίλοι της Ομάδας Τέχνης και Πολιτισμού «heteronymous» Γαστούνης, την Κυριακή, με την ευκαιρία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Στο Ναυάγιο όπου έφτασαν με μικρό πλοιάριο από το λιμάνι της Ζακύνθου απόλαυσαν ένα υπέροχο μπάνιο στα γαλάζια νερά της παραλίας όπου ήταν γεμάτη με κόσμο, αφού είναι πολυσύχναστος προορισμός τουριστών και λουομένων και τα σκάφη πάνε κι έρχονται όλη τη μέρα και φωτογραφήθηκαν εννοείται και με το κουφάρι του παλιού πλοίου που έχει ριζώσει στην αμμουδιά.

Η παραλία πήρε το όνομά της από ένα καράβι που το 1983 μετέφερε λαθραία τσιγάρα και ναυάγησε στα νερά της όπου και ξεβράστηκε στην παραλία της κι από τότε αποτελεί… αξιοθέατο του νησιού! Το τοπίο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ανάμεσα στους πανύψηλους λευκούς βράχους μια παραλία με κάτασπρη άμμο και νερά βαθιά και πεντακάθαρα, κοντά στο χωριό της Αναφωνήτριας, όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα.

Στην κρουαζιέρα των «heteronymous» περιλαμβανόταν και οι «Γαλάζιες σπηλιές» που επίσης είναι από τα πιο γνωστά και διαφημισμένα φυσικά αξιοθέατα της Ζακύνθου, αποκαλύφθηκαν το 1897 και πήραν το όνομά τους από το εκπληκτικό γαλάζιο των νερών τους και τις ιδιαίτερες αντανακλάσεις που παίρνει το νερό στο εσωτερικό τους.  Οι «Γαλάζιες σπηλιές» αποτελούνται από ιδιότυπους γεωλογικούς σχηματισμούς που έχουν δημιουργήσει μια σειρά σπηλαίων κατά μήκος της βορειοδυτικής ακτής του νησιού και  αρχίζουν αμέσως μετά τον Άγιο Νικόλαο για να τελειώσουν κοντά στο ακρωτήριο Σχoινάρι και η πρόσβαση σε αυτές γίνεται με μικρό σκαφάκι. Η καλύτερη ώρα για να τις επισκεφτείς είναι νωρίς το πρωί. Είναι η ώρα που η αντανάκλαση του ήλιου δημιουργεί όμορφους σχηματισμούς στα τοιχώματα των σπηλιών που καθρεφτίζονται και δημιουργούν υπέροχους χρωματισμούς στα νερά. Η μεγάλη παρέα των heteronymous πέρασε υπέροχα και αποτύπωσαν τις όμορφες στιγμές με το φωτογραφικό τους φακό…

Φωτογραφίες Θεόδωρος Σταυρίδης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος