FOLLOW US: facebook twitter

Στο μυαλό του Μιχάλη Κατρίνη

Ημερομηνία: 05-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Σχόλια

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

To βράδυ των ευρωεκλογών ο Μιχάλης Κατρίνης βίωνε ανάμεικτα συναισθήματα. Ένιωθε ικανοποιημένος και δικαιωμένος για τη 2η θέση του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία και μόλις στο -3% από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ταυτόχρονα απογοητευμένος που δεν έγινε το ίδιο και πανελλαδικά.

Παρ’  όλα αυτά, δεν έκανε εν θερμώ δηλώσεις, αρκούμενος στο να δηλώσει πως το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό και ότι θα ακολουθήσει «γενναία εσωτερική συζήτηση» στο κόμμα. Κράτησε συνειδητά αποστάσεις από τον ορυμαγδό δηλώσεων και εκατέρωθεν προσωπικών επιθέσεων ανάμεσα στους επίδοξους διαδόχους, ακριβώς γιατί δεν ήθελε να συμμετέχει σε ένα ανούσιο ξεκατίνιασμα, και προτίμησε να μιλάει πολιτικά, όπως κάνει μέχρι και σήμερα. «Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά πρέπει να γίνει πολιτική συζήτηση, όχι ανθρωποφαγία», τονίζει διαρκώς.

Ακόμα και την υποψηφιότητά του την προανήγγειλε θεσμικά, όχι τηλεοπτικά. Τοποθέτηση στο πολιτικό συμβούλιο, παραίτηση από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και επίσημη δήλωση. Σε όσους τον ρωτούν γιατί άφησε μια θέση στην οποία κατά κοινή ομολογία εκπροσωπούσε επαρκώς το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, ξεκαθάρισε ότι είναι θέμα αρχών και ηθικής. «Οι θέσεις και τα αξιώματα δεν είναι αυτοσκοπός» λέει συχνά σε συζητήσεις.

Η ενόχληση και οι αιχμές

Δεν αναλώνεται σε εσωκομματικές έριδες, παρά μόνο αν θεωρήσει ότι κάποιες δηλώσεις υπερβαίνουν τα όρια. Ζήτησε από τον Νίκο Ανδρουλάκη να αποσύρει τη φράση «πασαρέλα υποψηφίων», θεωρώντας την προσβλητική, αλλά εκεί που  ενοχλήθηκε σφόδρα, ήταν με την αναφορά της Άννας Διαμαντοπούλου περί δικαστικών αντιπροσώπων στις εσωκομματικές εκλογές, η οποία εδώ που τα λέμε, δεν απέχει και πολύ από την αναφορά Κασσελάκη σε διεθνείς παρατηρητές στις εθνικές εκλογές. Όσοι γνωρίζουν τον Ηλείο βουλευτή, κάνουν λόγο για σφοδρή δυσαρέσκεια, εξ ου και η δηκτική του απάντηση.

«Κατανοώ το γεγονός ότι μπορεί τις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις το ’15 και το ’17 και το ’21 η κα Διαμαντοπούλου να μην τις παρακολούθησε τόσο στενά και να μην έχει αντιληφθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κάνει για πρώτη φορά εκλογές, έχει κάνει πάρα πολλές φορές εκλογές με στελέχη που αναλαμβάνουν την ευθύνη της διεξαγωγής τους και έχουν γίνει υποδειγματικά, με τάξη και με διαφάνεια. Ουδέποτε το αποτέλεσμά τους έχει αμφισβητηθεί και είμαι βέβαιος ότι δεν θα γίνει και τώρα άρα για μένα δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα».

Η καθημερινότητά του έχει υπερφορτωθεί, αφού το πρόγραμμά του είναι non stop. Ξυπνάει από τις 6, ταξιδεύει διαρκώς και κοιμάται ελάχιστα. Ο ίδιος όμως, από τη μέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, δείχνει να απολαμβάνει υπέρμετρα την προεκλογική του δραστηριότητα. Ο κύκλος του λέει ότι ο Μιχάλης είναι «πολιτικό ον» σε ακραίο βαθμό, ζει και αναπνέει για την επαφή με τον κόσμο και για πολιτικές και ιδεολογικές συζητήσεις. Άλλος στη θέση του δεν θα άντεχε μέσα σε έναν χρόνο τέταρτη προεκλογική εκστρατεία, ειδικά μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Σε «πηγαδάκια» με συνεργάτες και πολίτες στην Ηλεία, λέει συχνά ότι η πολιτική πάνω από όλα είναι η ώσμωση με τον κόσμο, για αυτό και τα Σαββατοκύριακα «οργώνει» την Ηλεία, από το Πανόπουλο μέχρι και το Χάβαρι.

«Πραγματική πολιτική σημαίνει πρόταση και δράση που στοχεύει στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων. Σημαίνει να μιλάς για αυτά που πραγματικά απασχολούν τον κόσμο, να είσαι ξεκάθαρος και να σε καταλαβαίνουν. Σημαίνει ανθρωπιά και βούληση», επισημαίνει όταν κάθεται στο καφενείο και ακούει τα προβλήματα των πολιτών. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζει ασταμάτητα τις περιοδείες.

Το «ιερό» καθήκον και η πολιτική διάσταση 

Ξέρει ότι η μάχη που επέλεξε να δώσει, μόνο εύκολη δεν είναι. Ανεξαρτήτως του τι μέλλει γενέσθαι, ο ίδιος το αισθανόταν ως ένα είδος «ιερής» υποχρέωσης να καταθέσει αναλυτικά την πολιτική του πλατφόρμα και να την αξιολογήσει ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ.

«Εμένα προσωπικά με έχει δεσμεύσει για πάντα αυτό το συναίσθημα αγωνίας και ελπίδας που εισπράττω από τους πολίτες και θέλω να τους δώσω ένα ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο και μια διέξοδο. Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου θα αξιοποιήσω κάθε μέρα και κάθε στιγμή για να περάσω το μήνυμά μου στους πολίτες», τονίζει διαρκώς στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Τις 5.000 υπογραφές τις συγκέντρωσε αρκετά εύκολα και από νωρίς, παρά τις αντίθετες φήμες που διέσπειραν άσπονδοι φίλοι, για αυτό και προ ημερών δήλωσε ότι ο στόχος του είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού στοχεύει στην ευρεία κινητοποίηση και συσπείρωση των ψηφοφόρων.

Τις τελευταίες ημέρες βλέπει τις κοκορομαχίες Ανδρουλάκη-Δούκα-Γερουλάνου αλλά επιμένει πεισματικά να απέχει από όλο αυτό. Ουσιαστικά όμως τους προκαλεί όλους να τοποθετηθούν, βάζοντας καθαρό αντι-δεξιό πρόσημο στην πολιτική του πρόταση. Περιμένει πώς και πώς το ντιμπέιτ για να ξεδιπλώσει σε πανελλαδική προβολή την πολιτική του πρόταση, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο μόνος που μιλάει διαρκώς για μια μεγάλη παράταξη που θα είναι κόμμα εξουσίας. Μέχρι τότε, πόλη πόλη, χωριό χωριό, άρθρα και συνεντεύξεις για όλα το φάσμα της πολιτικής. Ταυτόχρονα, φροντίζει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να αναδεικνύει τα προβλήματα της Ηλείας, όντας ιδιαίτερα αιχμηρός στις επίκαιρες ερωτήσεις. Τι επιφυλάσσει το μέλλον, κανένας δεν ξέρει και δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για τον Μιχάλη Κατρίνη κινητήριος δύναμή του είναι η αποδοχή και η στήριξη του κόσμου. Σε αυτήν επενδύει κι όπου βγει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot