FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κατάκολο για λύσεις ο Κουρουμπλής: Συναντήσεις με Λιμενάρχη, αστυνομικούς, ταξιτζήδες

Ημερομηνία: 23-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66664″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη διαβεβαίωση πως θα δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματα τάξης που υπάρχουν στο λιμάνι Κατακόλου, αλλά θα στηρίξει και το αίτημα για ενίσχυση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νομό, ο υπουργός επισκέφθηκε χθες το απόγευμα το Λιμεναρχείο Κατακόλου όπου είχε συνάντηση με τον Λιμενάρχη, τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας και τον πρόεδρο των ταξιτζήδων του Πύργου.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής «… είχα συνάντηση με το Λιμενάρχη και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε ένα πάρα πολύ σημαντικό λιμάνι, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την κρουαζιέρα και τον τουρισμό. Είδα έπειτα από αίτημά τους την Ένωση Αστυνομικών, το Σύλλογο των Ταξί. Οφείλω να πω ότι και στο αίτημα των αστυνομικών για εξοπλισμό και στελέχωση ως πρώην υπουργός του συγκεκριμένου υπουργείου, θα μεταφέρω στη φυσική και πολιτική ηγεσία τα αιτήματα αυτά και βεβαίως σε ότι αφορά τους ανθρώπους των ταξί είπα ότι σε αυτό το λιμάνι, πρέπει ζήσουν όλοι και δεν θέλω να υπάρχουν διακριτικές μεταχειρίσεις εις βάρος τους. Όλοι πρέπει να έχουν τη θέση τους με τάξη και να δίνουμε μια εξαιρετικά καλή εικόνα στους τουρίστες και τη δυνατότητά τους να επιλέγουν με τι μέσο θέλουν να μετακινηθούν. Ζήτησα και από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – καταλαβαίνω την πίεση που αντιμετωπίζουν – να επιδεικνύουν πάντοτε διάθεση και χαμόγελο γιατί είναι η πρώτη επαφή του τουρίστα με αυτό που λέγεται ελληνική πολιτεία και κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του υπουργού σημειώνοντας πως «…έδειξε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον της κεντρικής υπηρεσίας και πολιτικής ηγεσίας για τις περιφερειακές αρχές, τέτοιας σπουδαιότητας όπως του Κατακόλου, συνεχίζει να είναι ζηλώδες, μητρικό και πατρικό γιατί τον αισθανόμαστε κοντά μας σαν συγγενή μας σαν προστάτη μας τον κ. υπουργό. Έδειξε ζήλο και ενδιαφέρον και λεπτομερειακή γνώση, των αδυναμιών και των δυσκολιών τις οποίες διερχόμεθα και τόνωσε το ηθικό μας και την ψυχολογία μας με τον χαρακτηριστικό τρόπο που διαθέτει».

Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών Ταξι Πύργου «Ερμής», Παναγιώτης Τσαπάρας, μετά την συνάντηση με τον υπουργό δήλωσε ότι «…είχαμε μια σύντομη σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή. Του θέσαμε τους προβληματισμούς και τα προβλήματα που υφίστανται αυτή τη στιγμή στο λιμάνι. Ουσιαστικά πήραμε τη διαβεβαίωσή του ότι υπάρχει στήριξη στο Λιμεναρχείο για να μπορέσουν να λυθούν τα προβλήματα άμεσα. Θεωρούμε ότι το master plan θα τελειοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Ζώντος από την πλευρά του παρέδωσε στον υπουργό υπόμνημα όπου αναφέρει αναλυτικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στο νομό. Από τη μια τα πεπαλαιωμένα περιπολικά – σε βαθμό που πλέον υπηρεσίες μεγάλες όπως το Α.Τ. Πύργου δεν διαθέτουν όχημα για περιπολίες και από την άλλη η έλλειψη προσωπικού σε ένα νομό με μεγάλες απαιτήσεις καθιστούν εξαιρετικά δύσκολες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι αστυνομικοί να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot