FOLLOW US: facebook twitter

Στο γράμμα του νόμου η λαϊκή αγορά Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 10-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

panagiotopoulos

Διευκρινήσεις από τον αντιδήμαρχο Ν. Παναγιωτόπουλο και αυστηρή στάση για τους αντιδρούντες

Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της Αμαλιάδας, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση στεγάστρων στο χώρο. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε πως στόχος είναι η συνεργασία με τα σωματεία των εμπλεκόμενων στην λαϊκή αγορά, όμως τόνισε πως δεν θα διστάσει να εφαρμόσει το νόμο για εκείνους που θα θελήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως η λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας λειτουργεί σε αδειοδοτημένο χώρο από το 1998, στο πάρκινγκ του δημοτικού αθλητικού κέντρου. Εκεί θα επανέλθει, μετά από δύο Σάββατα και πάλι (19/11). Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στη συνεργασία με τα σωματεία. Τόνισε πως το ένα σωματείο λαϊκών αγορών «Άγ. Χαράλαμπος» έχει δείξει πνεύμα συνεργασίας, όχι όμως και τα άλλα δύο η «Αλληλεγγύη» και ο «Αγ. Αθανάσιος» που δηλώνουν πως δεν θα επιστρέψουν στο χώρο της λαϊκής αγοράς. Ο αντιδήμαρχος επέμεινε πως ακόμα περιμένει προτάσεις παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν, αλλά τόνισε πως θα τηρηθεί η νομιμότητα για το χώρο.

Τα σωματεία προτάσσουν διάφορα ζητήματα για την χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, όπως τα παραδείγματα της Αθήνας ή άλλων μεγάλων πόλεων, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως είναι ευτύχημα το ότι υπάρχει χώρος στην Αμαλιάδα τόσο μεγάλος για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν.

Στο θέμα των θέσεων ο αντιδήμαρχος ανέφερε πως δεν θα ήθελε ο δήμος να εμπλακεί και πρότεινε στα σωματεία να υπάρξει συνεννόηση των μελών για αυτό. Κάτι που όμως δεν έγινε και ο δήμος επιχειρεί πλέον, λαμβάνοντας τα κριτήρια του νομού 4264/2014 σε συνδυασμό με υπουργική απόφαση και τροποποιήσεων που υπάρχουν, να ορίσει τις θέσεις στη λαϊκή αγορά. Η παλαιότητα της άδειας, η οικογενειακή κατάσταση, η κατάσταση αναπηρίας είναι μερικά από αυτά. Ο αντιδήμαρχος τόνισε πως στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης επιμένει πως αναμένει προτάσεις από τα σωματεία για το θέμα και σημείωσε πως παρά τις καλές προθέσεις, κάποια μέλη σωματείων παρεμποδίζουν ή εκβιάζουν πωλητές να μη μπουν στο χώρο της λαϊκής, ενώ μίλησε και για άλλα κρούσματα φημολογιών που πλήττουν το κύρος του δήμου Ήλιδας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε πως θα μπουν στο χώρο τα άτομα που το επιθυμούν βάσει κριτηρίων. Οι υπόλοιποι που αυτή τη στιγμή αντιδρούν, αν μετανοήσουν στη συνέχεια και αλλάξουν στάση για διάφορους λόγους, τότε θα πάρουν θέσεις πιο πίσω από αυτούς που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να αδικηθούν εκείνοι που πληρούν τα κριτήρια. Μιλώντας για την κατάσταση των στεγάστρων τόνισε πως έγινε ότι προέβλεπε η μελέτη, οπότε δεν θα ήταν εφικτή κάποια παρέμβαση άλλη.  Τέλος πάντα επιδεικνύοντας καλή διάθεση ο δήμος θα βοηθήσει όπου υπάρχει ανάγκη τους πωλητές στο θέμα των στεγάστρων. Επανέλαβε δε πως όσοι μείνουν εκτός λαϊκής θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και ήδη έχει ενημερωθεί η Αστυνομία για το θέμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot