FOLLOW US: facebook twitter

Στο Βερολίνο το πρώτο τετ α τετ Σολτς – Τσακαλώτου

Ημερομηνία: 12-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57566″ img_size=”full”][vc_column_text]Την πρώτη του συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του θα έχει αύριο στις 10 το πρωί στη γερμανική πρωτεύουσα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εφ.Συν.» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε προαναγγείλει τη συνάντηση με τον Όλαφ Σολτς εκτιμώντας ότι θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες οι συζητήσεις στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το EuroWorking Group (EWG), στο οποίο θα εξεταστούν τα σενάρια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και η πρόοδος που έχει συντελεστεί στα 88 προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Την ελληνική πλευρά θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Όπως έχει ήδη γράψει η «Εφ.Συν.», στο EWG δεν αναμένεται να συζητηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μεταμνημονιακή εποχή καθώς δεν έχει λάβει οριστική μορφή και οι θεσμοί δεν συμφωνούν σε όλα τα σημεία του προσχεδίου που συνέταξε η Αθήνα.

Οι διαπραγματεύσεις για το αναπτυξιακό σχέδιο θα κορυφωθούν στο Eurogroup της 27ης Απριλίου, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα παρουσιάσει στους ομολόγους του το «πακέτο» με τα προαπαιτούμενα και τις δεσμεύσεις του νέου προγράμματος μεταμνημονιακής παρακολούθησης.

Όσον αφορά την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση, οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου και ο στόχος στις Βρυξέλλες είναι να επιτευχθεί staff level agreement μέχρι το Εurogroup της 24ης Μαΐου.

Πάντως για τις Βρυξέλλες η ημερομηνία-ορόσημο είναι η 21η Ιουνίου, οπότε το Eurogroup θα πρέπει να λάβει αποφάσεις για το συνολικό πακέτο για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης, τη στρατηγική ανάπτυξης, τα μέτρα για το χρέος και την εποπτεία για τη «μετά το πρόγραμμα εποχή».

Πηγή: Efsyn[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot