FOLLOW US: facebook twitter

Στο Άσυλο Ανιάτων η παραδοσιακή «Καλή Πράξη»: Επίσκεψη αγάπης από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας

Ημερομηνία: 28-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την παραδοσιακή ”Καλή Πράξη” πραγματοποίησαν τα μέλη  του Δ.Σ. της Ένωσης  Παλαιών Προσκόπων  Ηλείας. Μια επίσκεψη αγάπης, που  πραγματοποιούν όχι μόνο τις γιορτές αλλά και σε κάθε ευκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στην οποία συμμετείχε και  αντιπροσωπεία από στελέχη των Προσκόπων του Πύργου.

Κι εφέτος λοιπόν, με την ευκαιρία των Αγίων αυτών Ημερών, πήγαν στο Άσυλο Ανιάτων «Ν. Βασιλειάς», όπου παρέδωσαν ικανή ποσότητα τροφίμων μακράς διάρκειας, πρόσφεραν παραδοσιακά γλυκίσματα, είδη ρουχισμού κλπ στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στο γηροκομείο του Ιδρύματος της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ανθρωπιστικό και θεάρεστο αυτό έργο.

Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους τροφίμους και να τους δώσουν το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, της αγάπης, της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στην τρίτη ηλικία δημιουργώντας μια  χαρούμενη ατμόσφαιρα ανταλλάσσοντας ευχές καθώς εκτός από τα κάλαντα είπαν και αρκετά τραγούδια  με τη συνοδεία μουσικών οργάνων από  τα μέλη της Ένωσης κκ. Π. Καλαμπρέζο, Π. Αυγερινόπουλο και Ι. Κριαρά.

Ο Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, αναφέρθηκε στις δραστηριότητές τους τονίζοντας:
«Συνεχίζουμε ανελλιπώς την πολύχρονη παράδοση που έχουμε, αυτές τις Άγιες Ημέρες και όχι μόνο, για βοήθεια στον συμπολίτη μας, τις ευπαθείς ομάδες …σήμερα είμαστε εδώ προκειμένου να προσφέρουμε έμπρακτα την αγάπη μας, αλλά και να μεταδώσουμε στους απόμαχους της ζωής το αισιόδοξο μήνυμα του Θεανθρώπου, εκτιμώντας βαθύτατα το τεράστιο έργο της Μητρόπολης μας».’

Στο ίδιο πνεύμα και οι δηλώσεις του Υπαρχηγού κ. Ανδρέα Γιατρά και των μελών Σπ. Μπαμπή, Γιάννη Τζαβέλλα, Κωστα Παπαδόπουλου, Αγγελου Παναγιωτακόπουλου, Ανδρέα Δασκόπουλου, Δημ. Σαργέντη τόνισαν τον παιδαγωγικό ρόλο του Προσκοπισμού, που τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή, και είναι συνειδητοποιημένο καθήκον μας, καθώς και την μεγάλη συμβολή της Μητρόπολης Ηλείας με το πολύμορφο έργο της.

Ομοίως και τα στελέχη των Παλαιών Προσκόπων και το μέλος της Επιτροπής Γονέων Προσκόπων κα Αννα Χρυσανθακοπούλου, καθώς και ο Αρχηγός των Προσκόπων Πύργου κ .Παναγ. Καρακίτσου, εκτός των παραπάνω, εξέφρασαν την μεγάλη ευγνωμοσύνη στην Μητρόπολη που περιθάλπει όσους έχουν ανάγκη, τις ευχές και τις ευχαριστίες αλλά και τα συγχαρητήρια για το προσωπικό για τις άριστες συνθήκες που με αυταπάρνηση προσφέρουν.

Μεταξύ αυτών, στελέχη που επί σειράν ετών  υπηρέτησαν στην νεανική αυτή κίνηση και εξακολουθούν και σήμερα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους είτε ατομικά είτε και από την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας που δημιούργησαν συμμετέχοντας σε παρόμοιες εκδηλώσεις και υλοποιώντας τις Αρχές και τα Ιδεώδη της Προσκοπικής Κίνησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος