FOLLOW US: facebook twitter

Στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες της Λιθουανίας μαθητές του Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 29-04-2017 | Συντάκτης:

Συνάντηση Χρ. Χριστοδουλόπουλο χθες με το Προεδρείο των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων

Με το προεδρείο των Παγκόσμιων Παιδικών Αγώνων, στους οποίους θα συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Ήλιδας τον ερχόμενο Ιούλιου στο Κάουνας της Λιθουανίας, συναντήθηκε χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Η εθιμοτυπική επίσκεψη της αποστολής πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας, ενώ εκτός του Δημάρχου συμμετείχαν οι πέντε αντιδήμαρχοι –κα Ρούλα Γκουβίτσα, κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, κ. Γιώργος Ζάρρας, κ. Κώστας Τσεριώνης κ. Παναγιώτης Μαυρίκος–, η πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αμαλιάδας κα Δήμητρα Βαρελά – Μπουσδούκου, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος και ο Συντονιστής του Δημοτικού Έργου κ. Σπύρος Τζουλέκης.

Από πλευράς Παγκόσμιων Παιδικών αγώνων συμμετείχαν τα μέλη του προεδρείου: Torsten Rasch Πρόεδρος ICG, Igor Topole – Αντιπρόεδρος, David Gilbert Β’ Αντιπρόεδρος, Richard Smith – Γενικός Γραμματέας, Wolfgang Glenz – Ταμίας, και τα μέλη Chul Won Shin,  Fen-Fen Chang και ο Έλληνας Νίκος Τζανάκος.

Ο Δήμαρχος φιλοξένησε τους επισκέπτες στο γραφείο του, συνομίλησε μαζί τους για τους αγώνες και την συμμετοχή του Δήμου Ήλιδας στο Κάουνας της Λιθουανίας και στη συνέχεια προσέφερε δώρα στον Γερμανό πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιτροπής.

Οι εκπρόσωποι ανταπέδωσαν στον. Κ. Χριστοδουλόπουλο, δίδοντάς του το έμβλημα των αγώνων.

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος τους έδειξε τα βασικότερα σημεία της πόλης και τους ξενάγησε στο Μουσείο «Νίκος Μπελογιάννης». Όλοι μαζί επισκέφτηκαν και την αρχαία Ήλιδα, την διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας και το αρχαίο Θέατρο.

Η επίσκεψή τους έκλεισε με μια όμορφη βόλτα στην παραλία της Κουρούτας. Όλοι τους έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της περιοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Κάουνας και τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες.

 

Τι είναι οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες

Οι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες – International Children’ s Games (ICG) αποτελούν μια Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που διοργανώνει κάθε χρόνο αγώνες, όπου παιδιά ηλικιών από 12 έως 15 από τις πόλεις οι οποίες συμμετέχουν από όλον τον κόσμο, λαμβάνουν μέρος σε μια ποικιλία αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο Σλοβένος αθλητικός ινστρούχτορας Metod Klemenc ίδρυσε τους διεθνείς παιδικούς αγώνες το 1968, με στόχο την προώθηση της ειρήνης και της φιλίας μέσω του αθλητισμού στη νεολαία του κόσμου.

Οργάνωσε το 1968 το πρώτο Διεθνές Παιχνίδι και το Πολιτιστικό Φεστιβάλ Παιδικών Παιδιών στην Γιουγκοσλαβία, με τη συμμετοχή ομάδων από εννέα ευρωπαϊκές πόλεις.

Από τότε περίπου 40.000 παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών ανταγωνίζονται σε 50 θερινούς και 6 χειμερινούς αγώνες. Παιδιά από 411 διαφορετικές πόλεις 86 χωρών και 5 ηπείρων που έχουν λάβει μέρος στους αγώνες.

Το Διεθνές Παιχνίδι των Παιδιών και το Πολιτιστικό Φεστιβάλ μέσω των Διεθνών Παιδικών Αγώνων, έχει γίνει το μεγαλύτερο διεθνές αθλητικό γεγονός για τη νεολαία και είναι αναγνωρισμένο μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι φετινοί αγώνες που είναι οι 51οι θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Κάουνας της Λιθουανίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot