FOLLOW US: facebook twitter

Στον Τόσκα για Erickson και εναέρια μέσα ο Γεωργιόπουλος

Ημερομηνία: 05-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα» λέει ο λαός και το πάθημα του περσινού καλοκαιριού με τα εναέρια μέσα, δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε στην Ηλεία. Έτσι αρκετά νωρίς και πριν συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο του νομού για την αντιπυρική περίοδο, κινητοποιήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για την τύχη των εναέριων μέσων το φετινό καλοκαίρι και αφετέρου για να ασκήσει πίεση ώστε να υπάρξει έγκαιρα, επαρκής κάλυψη της Ηλείας. Ο ίδιος σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις απαντήσεις που έλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα, ωστόσο υπάρχουν κάποια κενά στα όσα ανέφερε ο υπουργός.

Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε πως η περσινή χρονιά ήταν πάρα πολύ επιβαρυμένη για την Ηλεία και ο νομός μας, είναι ούτως ή άλλως πάρα πολύ δύσκολος και πάρα πολύ επικίνδυνος.» Πρέπει κανένας να προετοιμάζεται και να λαμβάνει τα μέτρα του για να μπορεί να προστατεύει την περιοχή του τον τόπο του, τους πολίτες, τις περιουσίες, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο αυτό θεώρησα σκόπιμο και ζήτησα πριν από λίγες ημέρες μια συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα προκειμένου να του θέσω τα αιτήματα της Ηλείας που κάθε χρόνο είναι τα ίδια και επαναλαμβανόμενα αλλά πολλές φορές δεν είμαστε πάντα στους χρόνους που θέλουμε και με την καλύτερη δυνατή συνεργασία» σημείωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Η συζήτηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έγινε γύρω από το θέμα του ελικοπτέρου Erickson. Πέρυσι έφτασε στο νομό παραμονές Δεκαπενταύγουστου που είχαμε τις μεγάλες πυρκαγιές και ενώ ήδη το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε δώσει δεκάδες μάχες σε πυρκαγιές με πολύ μικρή ή ανύπαρκτη βοήθεια από αέρος. Στα ερωτήματα που έθεσε στον υπουργό ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, επισημάνθηκε πως φέτος η χώρα μας θα ενοικιάσει τέσσερα αντί τριών πέρυσι, ελικοπτέρων Erickson. Την ίδια στιγμή οι κινητήρες των Canadair που πέρυσι δεν άντεξαν από τις συνεχόμενες πτήσεις πάνω από τα πύρινα μέτωπα, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν με βλάβη στις βάσεις τους, βρίσκονται στις ΗΠΑ προς βαριά επισκευή. Ο κ. Τόσκας τόνισε πως όλα τα μέσα θα είναι διαθέσιμα από τις αρχές Ιουνίου και τότε προσδιορίζεται ο χρόνος μεταστάθμευσής τους στην Ανδραβίδα. Ο κ. Γεωργιόπουλος έθεσε το αυτονόητο αίτημα παρουσίας του ενός Erickson στην Ηλεία, μαζί με τα Canadair. Ο κ. Τόσκας δήλωσε πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να υπάρξει το Erickson στην Ανδραβίδα, μαζί με τα υπόλοιπα εναέρια και την προσθήκη και άλλων πυροσβεστικών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου. «Ο υπουργός μου είπε ότι κατανοεί πλήρως το χαρακτήρα της Ηλείας, τα προβλήματα που έχει και το βεβαρυμμένο ιστορικό της ακόμα και τις ευαισθησίες της κοινής γνώμης γύρω από αυτό το ζήτημα και θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταθμεύει τουλάχιστον ένα εξ αυτών στην Ανδραβίδα» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Δυστυχώς και το Erikson και τα Canadair και τα μεσαίου τύπου δεν θα είναι έτοιμα για την Ανδραβίδα πριν τις αρχές Ιουνίου. Συζητήσαμε με τον υπουργό ότι μέχρι τότε και με τις πυροσβεστικές υπηρεσίες θα πρέπει να είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπίσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε τις πυρκαγιές που προφανώς θα υπάρξουν» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, που σημείωσε πως μένει να αποδειχθούν στην πράξη οι δεσμεύεις του κ. Τόσκα, με την ελπίδα να μην είναι τόσο επικίνδυνο από πλευράς πυρκαγιών το καλοκαίρι που έρχεται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος