FOLLOW US: facebook twitter

Στον εισαγγελέα οι γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο – Η ομολογία τους

Ημερομηνία: 29-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ενώπιον του εισαγγελέα της Κω θα βρεθούν σήμερα οι γονείς που κατηγορούνται ότι βίαζαν τα παιδιά τους στη Λέρο.

Η υπόθεση κακοποίησης ήρθε στο φως όταν πριν από λίγες ημέρες, η 14χρονη κόρη του ζευγαριού οδηγήθηκε με ακατάσχετη αιμορραγία στο νοσοκομείο του νησιού, όπου αφού εξετάστηκε από παιδίατρο και γυναικολόγο διαπιστώθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού.

Το κορίτσι, μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό αποκάλυψε σε κατάσταση σοκ το τι περνούσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο σπίτι του. Εκτός από την 14χρονη, θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και βάναυσου ξυλοδαρμού, έπεφτε και ο 10χρονος αδελφός της.

Η οικογένεια έχει τέσσερα παιδιά, έναν 25χρονο γιο, έναν 20χρονο, την 14χρονη κόρη και το 10χρονο αγόρι. Το μεγαλύτερο από αυτά έχει καταφέρει να φύγει από το σπίτι, καθώς και αυτό έπεφτε θύμα των σεξουαλικών επιθέσεων από τους ίδιους τους γονείς του. Ο 20χρονος και ο 10χρονος αντιμετωπίζουν προβλήματα νοητικής στέρησης και ψυχολογικών προβλημάτων.

Ομολόγησαν

Οι γονείς συνελήφθησαν, ενώ ο πατέρας, έπειτα από ολονύχτια ανάκριση, ομολόγησε. Τον ακολούθησε η μητέρα που κατέθεσε λεπτομέρειες στις αρχές. Όπως είπε η μητέρα των τεσσάρων παιδιών και συνεργός στη σεξουαλική κακοποίηση, η ίδια είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αχαρακτήριστες αρρωστημένες πράξεις, αφού μεταξύ άλλων «σκηνοθετούσε» τις ερωτικές πράξεις με το κορίτσι και το 10χρονο αδελφάκι της, το οποίο αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής στέρησης.

Πληροφορίες, κάνουν λόγο για ένα έγκλημα διαρκείας, για το οποίο γνώριζε η γειτονιά αλλά χωρίς να προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις. Κάτοικος της περιοχής ανέφερε στο Star, ότι είχαν γίνει στο παρελθόν κάποιες καταγγελίες, οδηγώντας τις Αρχές να τοποθετήσει τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας σε ορφανοτροφείο, τα οποία όμως προφανώς επέστρεψαν αργότερα στο σπίτι τους για να συνεχιστεί το δράμα τους. «Έπεφτε ξύλο πολύ. Με τον πατέρα υπήρχε θέμα» αποκάλυψε κάτοικος της Λέρου στο STAR.

«Εδώ μιλάμε για μια μάνα, η οποία έβαζε το κοριτσάκι να βλέπει που έκανε έρωτα με τον πατέρα και μετά οι δυο τους συνέχιζαν με άλλες πράξεις εις βάρος του κοριτσιού. Φρίκη. Αποτροπιασμός. Οι άνθρωποι αυτοί κάθε άλλο παρά γονείς μπορούνε να λέγονται. Κτηνωδία και όχι μόνο» δήλωσε στο STAR ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

Μιλώντας στο «Ε» ο Μιχάλης Κόλιας, ανέφερε ότι ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου και – όπως είπε – «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί, σύμφωνα με τον δήμαρχο, είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα, αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» είπε ο δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε άγχος, το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα, χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας.

Την επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών αναμένεται να αναλάβει η θεία τους, ενώ ερευνάται ποιοι γνώριζαν για την υπόθεση και δεν κατήγγειλαν το περιστατικό.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος