FOLLOW US: facebook twitter

Στις γειτονιές του Παύλου

Ημερομηνία: 20-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”39679″ img_size=”full”][vc_column_text]Στα ίδια μέρη…

Κάθε χρόνο, αντί να κοπάζει, γίνεται πιο ισχυρός. Είναι ο φρέσκος αέρας που έρχεται από το πέλαγο και μπαίνει στις γειτονιές, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα, στο Πέραμα, στον Πειραιά, παντού˙ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακόμη και στην πιο «μαύρη» γειτονιά, κάποιος, σε κάποιο σπίτι, προφέρει το σύνθημα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Τι περίεργο πράγμα όμως… Όλοι τους να ζουν και όλοι τους ανεξαιρέτως να είναι νεκροί. Ίσως αυτό είναι το τίμημα της ζωής που τραβάει την ανηφόρα, αντίς να σέρνεται στους βούρκους.

Και πράγματι η ζωή τραβάει την ανηφόρα, με τα προχωρήματα και τα πισωγυρίσματά της, με τις νίκες και με τις ήττες της, μα πάντοτε με το σθεναρό πείσμα, την αταλάντευτη προσήλωση ή ακόμη και με την σιωπηρή αντίσταση. Η κοινωνία είναι παρούσα.

Παραδόξως και η πολιτική είναι παρούσα, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, δίνει τον τόνο λέγοντας: «Ούτε βήμα πίσω απέναντι στους εχθρούς της ελευθερίας».

Άφησα όμως το πιο σημαντικό για το τέλος. Την χαροκαμένη μάνα που ξέρει πως θα πεθάνει με τον καημό, ο οποίος κάθε μέρα τής σκίζει τα σωθικά, αλλά δεν το βάζει κάτω.

Στέκεται όρθια. Παλεύει.

Κάθε μέρα βρίσκει τη δύναμη να κοιτάζει τον δολοφόνο του σπλάχνου της στα μάτια και να αντιπαρέρχεται τα βρωμερά και τρισάθλια υποκείμενα που τον πλαισιώνουν. «Που είναι Παύλος σου τώρα;», τη ρώτησε ένα τέτοιο χαμερπές ζώο, κατά την διάρκεια της δίκης, νομίζοντας ότι θα την λυγούσαν τέτοια δηλητήρια.

Γελιόνται τα ανθρωπάκια. Τούτος ο τόπος άντεξε τους ιδεολογικούς τους προγόνους και δεν θα αργήσει να καταπιεί και τις γελοίες απομιμήσεις τους.

Παρά τα ποικίλα εμπόδια και τις καθυστερήσεις, η δίκη της ΧΑ συνεχίζεται και το κατηγορητήριο στοιχειοθετείται.

Θεσμικά, για το ελληνικό κράτος και την Ευρώπη, η έκβαση της υπόθεσης είναι ούτως ή άλλως κομβικής σημασίας. Ωστόσο, ο φασισμός δεν νικιέται μόνο στα δικαστήρια, πόσο μάλλον τελεσίδικα.

Η πάλη είναι καθημερινή και λαμβάνει χώρα στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στα γήπεδα, στις παιδικές χαρές, στα καφενεία, στις αυλές των σπιτιών, στους δρόμους, στις γειτονιές του Παύλου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot