FOLLOW US: facebook twitter

Στην Πάτρα η ΟΑΣΗ για τις αποζημιώσεις: Ανησυχία στις τάξεις των αγροτών για τις εξατομικεύσεις

Ημερομηνία: 28-08-2018 | Συντάκτης:

Το θέμα των αποζημιώσεων και οι εξατομικεύσεις των εκτιμήσεων απασχόλησε κυρίως, την προχθεσινή σύσκεψη των μελών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στη Μαγούλα, παρουσία αρκετών εκπροσώπων παραγωγών από διάφορες περιοχές του νομού. Οι αγρότες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πορεία των διαδικασιών και σήμερα μεταβαίνουν στην Πάτρα με διπλό σκοπό. Πρώτα να επισκεφθούν το παράρτημα του ΕΛΓΑ και να έχουν συνάντηση με τον προϊστάμενο κ. Κεχαγιά και δεύτερα να παραστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει το μεσημέρι για να τοποθετηθούν για τα προβλήματά τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από την περιοχή του Ιάρδανου, την Αλφειούσα, τη Χαριά, το Σώπι, το Χειμαδιό, το Καράτουλα, όπου έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την πορεία των εκτιμήσεων. Γενικότερα ο αγροτικός κόσμος και όσοι επλήγησαν δεν κρύβουν την ανησυχία τους, καθώς βλέπουν πως οι ζημιές είναι μεγάλες και φοβούνται πως όλοι θα μπουν στο ίδιο «τσουβάλι», με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν οι πραγματικές αποζημιώσεις την ώρα που οι αγρότες είναι συνεπείς στην καταβολή των ασφαλίστρων τους στον ΕΛΓΑ.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, υπάρχει ανησυχία στους πληγέντες, καθώς ο κανονισμός του ΕΛΓΑ μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα των ενστάσεων επί των εκτιμήσεων, αν αυτές λάβουν συνολικό χαρακτήρα με την εκτίμηση από τρεις γεωπόνους. «Το κάνει το κράτος γιατί δεν βγαίνουν τα λεφτά για τις αποζημιώσεις. Εμείς ζητάμε εξατομικευμένες εκτιμήσεις και να αλλάξει ο κανονισμός που θέλει το 18% της αποζημίωσης να καταλήγει υπέρ ΕΛΓΑ. Να λαμβάνει ο αγρότης που έχασε την παραγωγή του το 100% της αποζημίωσης» σημείωσε ο κ. Βομπίρης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος