FOLLOW US: facebook twitter

Στην Ελλάδα των μνημονίων ο ΕΝΦΙΑ «ούτε διορθώνεται ούτε καταργείται»

Ημερομηνία: 30-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”18961″ img_size=”full”][vc_column_text]Εντάξει να το πάρουμε απόφαση. Ο ΕΝΦΙΑ δεν καταργείται. Όταν τον Ιανουάριο του 2015 ο Πρωθυπουργός υποσχόταν την κατάργηση του επαχθέστατου για τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας φόρου, ζούσαμε όλοι στον καιρό των μεγάλων ψευδαισθήσεων.

Γιατί ήταν βέβαιο ότι δεν υπήρχε περίπτωση οι δανειστές να επιτρέψουν μια τέτοια θεμελιώδη αλλαγή που αποφέρει στον δημόσιο κορβανά 3,15 δις ευρώ και ειδικά όταν γνώριζαν ότι η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα είναι κατακερματισμένη και αφορά την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Μετά τον νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης, το πιο πιθανό είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ζωντανός μέχρι και το 2022 τουλάχιστον. Ας προσγειωθούμε λοιπόν στη σκληρή πραγματικότητα που ορίζει ότι πολλές φορές «δεν φτάνει να θέλεις πρέπει και να μπορείς».

Όμως αν ο ΕΝΦΙΑ «δεν καταργείται» αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διορθώνεται κιόλας. Και αυτή ήταν η δεύτερη υπόσχεση της κυβέρνησης. Ότι θα τον αντικαταστούσε με έναν άλλο δικαιότερο φόρο κατοχής ακινήτων σύμφωνα με τον οποίο οι φορολογούμενοι θα επιβαρύνονταν όχι με βάση την επιφάνεια των κτισμάτων, αλλά με βάση την αξία τους.

Μια υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε το 2017. Και είναι απίθανο αν θα υλοποιηθεί και τον επόμενο χρόνο. Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση. Στην Ελλάδα των μνημονίων όποιος φόρος θεσπίζεται δεν καταργείται ποτέ.

ΕΝΦΙΑ λοιπόν μέχρι το 2022 και για μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot