FOLLOW US: facebook twitter

Στα ευρωπαϊκά όργανα & το ΝΑΤΟ η σύλληψη των δύο στρατιωτικών

Ημερομηνία: 06-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των 28 υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών βάζοντας στην «εξίσωση» και την ΕΕ: «Το θέμα αφορά και τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε διάβημα στην Υπάτη Εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι θα ενημερώσει και το ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και σύμμαχος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση», τόνισε ο ΥΠΕΘΑ.

Ο Πάνος Καμμένος περιέγραψε τι συνέβη την περασμένη Πέμπτη στον ΈΒΡΟ. «Οι δύο Έλληνες-Ευρωπαίοι στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών με αποτέλεσμα να περάσουν μέσα σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα» προσθέτοντας ότι «η σύλληψη από την Τουρκία σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο το οποίο συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως μεταξύ των διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot