FOLLOW US: facebook twitter

Σταυροδρόμι συνάντησης καλλιτεχνών…

Ημερομηνία: 23-11-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός


seferli-ekthesi3

Με επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Λεχαινίτσσας ζωγράφου Γεωργίας Σεφερλή στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης

Σταυροδρόμι συνάντησης καλλιτεχνών αλλά και πολλών φιλότεχνων όπως και συμπολιτών της από την γενέτειρά της τα Λεχαινά, απετέλεσε η ατομική Έκθεση ζωγραφικής της  Λεχαινίτσσας ζωγράφου Γεωργίας Σεφερλή που φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Ηλιούπολης  από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου 2016.

seferli-ekthesi7

Η έκθεση ζωγραφικής και αγιογραφίας της Γεωργίας Σεφερλή που ήταν αφιερωμένη στον πατέρα της Νίκο, περιελάμβανε μια σειρά 53 έργων της ζωγράφου, με τίτλο  « Επίγεια και επουράνια», στα οποία καταγράφει τη ανατολή και την δύση του ηλίου, τοπία και παραδοσιακά οικήματα από το οδοιπορικό της στην Ηλεία, την ορεινή Ναυπακτία, τον Προυσό Ευρυτανίας, τη Ρόδο και την Τήνο.

seferli-ekthesi6

Η δουλειά της αποτελεί μια εικαστική περιπλάνηση στους παραπάνω τόπους της Ελλάδας που είναι φορτισμένοι με μύθους. Ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα.

seferli-katrinis-ekthesi1

seferli-ekthesi4

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση και με την παρουσία πολλών καλλιτεχνών και εικαστικών. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών και λογοτεχνών Ηλιούπολης, ζωγράφος Στέλιος Μαρούλης, οι ζωγράφοι Γιούλη Μπαϊλή, Βαρβάρα Γκίκα, Νώντας Ρεντζής, Οδυσσέας Άννινος, Μαρία Τοκαλτίδου, Ιωάννης Τζουβέλης και η δικηγόρος και ζωγράφος Σοφία Νικολακοπούλου – νύφη της Γεωργίας Σεφερλή-  μαζί με τον  σύζυγό της γιο της ζωγράφου Ιωάννη Σούζα καθώς και η ζωγράφος Μίνα Ξυπολιά.

seferli-georgia-ekthesi

Το «παρών» έδωσαν επίσης, ο πρώην βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κατρίνης, ο Αχχιλέας Αδαμαντίδης, ο Γιώργος Κατομελίτης – ο πρώτος από τις Συνεργασίες πόλης και ο δεύτερος από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του δήμου Ηλιούπολης. Από την έκθεση πέρασαν ακόμα ο ζωγράφος Κώστας Ευαγγεάτος, ο γλύπτης Ντάνι, ο Σύλλογος Γυναικών Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιούπολης, η ζωγράφος Κυριακή Ευαγγέλου- Πεϊόγλου, η Κυριακή Ευαγγέλου ζωγράφος και τεχνικός τύπου και η Ελένη Μικελίδη – κόσμημα, η Ιφιγένεια Τζιβελέκα και Στέλα Παπακωνσταντίνου συνεργάτιδες του δήμου Λαμιέων και πολλοί άλλοι.

seferli-ekthesi2

Η έκθεση ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη.

seferli-ekthesi5


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot