FOLLOW US: facebook twitter

Σπόροι, αρωματικά φυτά, ανακύκλωση και κομποστοποίηση: Συνέχεια της ενημερωτικής εκστρατείας της Όλγας Βενιζέλου-Ρουβά στο 5ο δημοτικό Πύργου

Ημερομηνία: 14-03-2018 | Συντάκτης:

Τα «φώτα» της για την διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών σπόρων, τα υβρίδια και τα μεταλλαγμένα, έδωσε η ιδρύτριας της Ομάδας Παραδοσιακών σπόρων κ. Όλγα Βενιζέλου Ρουβά και στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημερωτικών συναντήσεων σε σχολεία της Ηλείας, που η ίδια διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Με την βοήθεια οπτικοκαουστικού υλικού, βίντεο και φωτογραφιών, η κ. Ρουβά στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενημέρωσε τους μαθητές που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, για όλα τα παραπάνω καθώς και για την ανακύκλωση, την οικιακή κομποστοποίηση αλλά και τα αρωματικά φυτά, την χρήση τους για θεραπευτικούς σκοπούς αλλά και στην μαγειρική.

Παράλληλα τα παιδιά έμαθαν πως μπορούν τα ίδια να δίνουν ζωή στα φυτά φυτεύοντας παραδοσιακούς σπόρους, πως μπορούν να κάνουν τα ίδια στα σπίτια τους λαχανόκηπους, βεραντόκηπους και ταρατσόκηπους χωρίς να ξοδέψουν χρήματα με πολύ απλά υλικά, προσφέροντας μάλιστα στην οικογένειά τους στην εποχή της κρίσης, παράγοντας τα δικά τους κηπευτικά για το οικογενειακό τραπέζι.

Όλοι μαζί, μαθητές και δάσκαλοι πέρασαν ένα υπάροχο πρωϊνό με ωφέλιμες πληροφορίες και τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και υποσχέθηκαν ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη και αρχίζουν οι φυτεύσεις, να κάνουν πράξη όλα όσα διδάχθηκαν από την κ. Ρουβά η οποία μάλιστα τους χάρισε παραδοσιακούς σπόρους και αρωματικά φυτά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος