FOLLOW US: facebook twitter

Σπίρτζης για Πατρών-Πύργου: Πριν το καλοκαίρι ξεκινούν οι εργασίες

Ημερομηνία: 07-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51672″ img_size=”full”][vc_column_text]Την πεποίθηση ότι οι εργασίες για την κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου της Πατρών – Πύργου θα ξεκινήσουν πριν το καλοκαίρι εξέφρασε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προσερχόμενος χθες στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο.

Ο κ.. Σπίρτζης υποστήριξε ότι μέχρι τις 12 Μαρτίου αναμένεται η οριστική απάντηση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής για την ένταξη του δρόμου στα μεγάλα δίκτυα για να χρηματοδοτηθεί.

Αυτό θ’ ανοίξει τον δρόμο ώστε οι συμβάσεις (μέχρι τότε θα έχει κατοχυρωθεί και η 8η εργολαβία που δημοπρατήθηκε) να πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο Αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί περίπου ένα μήνα και μετά σε 30 μέρες οι ανάδοχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές των Τραπεζών για να πάρει μπροστά το έργο.

Ο αυτοκινητόδρομος και το τρένο στη συνάντηση με το  ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

Περισσότερες από τρεις ώρες διήρκησε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη και του Γ.Γ. του Υπουργείου Αθ. Βούρδα, στο ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας με την Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος.

Στην πολύωρη αυτή συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα και προβλήματα υποδομών που υπάρχουν στην περιοχή και για τα οποία το ΤΕΕ πρωτοστατεί αναζητώντας συνεχώς λύσεις και δημιουργώντας εξελίξεις.

Οι θεματικές ενότητες της συνάντησης αφορούσαν:

Τα χρονοδιαγράμματα που υπάρχουν για την έναρξη της κατασκευής της Πατρών – Πύργου και το αίτημα του Προέδρου κ. Β Αϊβαλή προς τον Υπουργό για εξάλειψη των όποιων καθυστερήσεων έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα μέσω της ταυτόχρονης έναρξης κατασκευής των οκτώ εργολαβιών του έργου σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά μέτωπα, με την δέσμευση του Υπουργού για έναρξη κατασκευής του έργου εντός του καλοκαιριού.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε την ΔΕ του ΤΕΕ για την πρόθεση του υπουργείου για την συντήρηση και ύπαρξη παρεμβάσεων στην υφιστάμενη σιδηροδρομική γραμμή Πατρών – Πύργου έτσι ώστε να μπορέσει να επαναλειτουργήσει.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot