FOLLOW US: facebook twitter

Σπήλιος Ηλιόπουλος: «Η μουσική είναι πάθος, δίνει νόημα στα μικρά πράγματα της ζωής!»

Ημερομηνία: 09-02-2018 | Συντάκτης:

O frontman των «Perfect Mess» Σπήλιος Ηλιόπουλος μιλά στην «Πρωινή

Συνέντευξη στην Ηρώ Ρήγα

Αυστραλία – Πύργος – Πάτρα. Τρεις διαφορετικές αφετηρίες με έναν κοινό προορισμό. Αυτόν της συνύπαρξης ετερόκλητων μουσικών ανησυχιών. Και το όνομα αυτής της συνύπαρξης: «Perfect Mess»!  Ήρθε λοιπόν η ώρα να νιώσουμε τη δύναμη και την ένταση της μουσικής τους! Το συγκρότημα γιορτάζει την επίσημη κυκλοφορία του 1ου του δίσκου, παρουσιάζοντάς τον ζωντανά στο κοινό της πόλης μας, απόψε στο «Deus Ex Musica», το οποίο έχει διπλή χαρά μιας και είναι τα 2α γενέθλιά του. Την πολυαναμενόμενη βραδιά ανοίγουν οι «Granites». Με αφορμή λοιπόν την παρουσίαση του 1ου άλμπουμ τους, ο frontman των «Perfect Mess» Σπήλιος Ηλιόπουλος μιλά στην «Πρωινή» για τη μπάντα, την εμπειρία της ηχογράφησης, το νέο τους μέλος, την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια.

1. Πότε και πώς σχηματίστηκαν οι «Perfect Mess»;

Πάντα τζαμάραμε με τον ξάδελφο Σπήλιο και γύρω στο 2012 τυχαία στη δουλειά μίλησα με τον Γιάννη και «κολλήσαμε». Στην πορεία άρχισαν να βγαίνουν ιδέες, πέρα από διασκευές και διάσπαρτα κομμάτια.

2. Πώς θα χαρακτήριζες τον ήχο σας και ποιες οι επιρροές σας;

Υβρίδιο progressive-grunge, με επιρροές από heavy metal, rock και εναλλακτική σκηνή και αρκετά progressive σημεία. Επιρροές «Dream Theater», «Foo Fighters», «Faith No More», «Pearl Jam», κά.

3. Τι είναι η μουσική για σένα;

Η μουσική είναι πάθος, δίνει νόημα στα μικρά πράγματα της ζωής! Η μουσική με ηρεμεί! Οι εμπειρίες του καθενός μας, είτε καλές είτε κακές, περνούν μέσα στα κομμάτια που γράφουμε.

4. Έχεις μεγαλώσει στην Αυστραλία, πόσο σ’ έχει επηρεάσει στη δημιουργία της μουσικής;

Γεννήθηκα στην Αδελαϊδα και ήρθα στον Πύργο στην ηλικία των 10. Τα ακούσματά μου βοήθησαν στο να πλάσουν μελλοντικά αυτό που έχει ακολουθήσει. Με έχει βοηθήσει η μητρική μου γλώσσα, γιατί μου είναι ευκολότερο να γράφω στίχους αλλά και με την προφορά.

5. Μόλις κυκλοφόρησε ο 1ος δίσκος σας. Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια για την όλη διαδικασία και πώς θα χαρακτήριζες την εμπειρία αυτή;

Πριν ένα χρόνο είχε κυκλοφορήσει το demo, κάποια κομμάτια συμπεριλαμβάνονται  στο δίσκο. Ωριμάζοντας βγήκαν πιο εύκολα τα κομμάτια και βάλαμε πιο progressive σημεία. Ο δίσκος γράφτηκε εξολοκλήρου στην Πάτρα, στο «Slow Animals Studio» από τον παραγωγό John «Slacker», ο οποίος έκανε και το mixing και mastering. Η εγγραφή είχε διάρκεια 10 ημερών και μέσα από αυτή την αξέχαστη εμπειρία, μάθαμε ακόμα περισσότερα για τον ήχο και τη διαδικασία δημιουργίας ενός δίσκου. Άλλωστε, την τελική μορφή τα τραγούδια την πήραν μέσα στο studio.

6. Στους 3 σας προστέθηκε κι ένα νέο μέλος, ο κιθαρίστας Κώστας Διαμαντόπουλος. Πώς έγινε αυτή η προσθήκη;

Εξαρχής θέλαμε η μπάντα να είναι 4μελής, αλλά δεν είχαμε βρει τόσο όμορφο αγόρι (γέλια). Στην αναζήτηση καταλήξαμε στον φίλο μας τον Κώστα Διαμαντόπουλο, ο οποίος έχει συμβάλλει στο να έχουμε ακόμα περισσότερο όγκο στα live. Πλέον υπάρχει χημεία μεταξύ μας και ήδη γράφονται νέα κομμάτια.

7. Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα από το Πύργο να ακουστεί και να προχωρήσει; Ποια τα δικά σας μελλοντικά σχέδια;

Είναι αφάνταστα δύσκολο. Θέλει διαρκή προσωπική και ομαδική προσπάθεια. Ατελείωτες ώρες σε τηλέφωνα, στέλνοντας email και πρόβες για βελτίωση, προκειμένου να ακουστείς παραέξω από τα τοπικά σύνορα. Υπάρχει προκατάληψη για τα εκτός Αθήνας συγκροτήματα, παρόλο που υπάρχουν πολύ αξιόλογα σχήματα. Με επιμονή και υπομονή και θράσος καταφέραμε σιγά σιγά να σπάσουμε αυτό το φράγμα και να ξεκινήσουμε ένα Tour σε όλη την Ελλάδα. Από Μάρτη αναχωρούμε για Καλαμάτα, Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Βόλο και άλλα μέρη που θα ανακοινωθούν. Σε κάποια από αυτά θα μοιραστούμε τη σκηνή με τους «The Big Nose Attack» και «We Own The Sky» και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

8. Πώς βλέπεις την ελληνική μουσική σκηνή;

Η ελληνική σκηνή έχει αρχίσει και ανεβαίνει πάρα πολύ κι αρχίζουμε να δίνουμε το στίγμα μας και στο εξωτερικό. Νομίζω πλέον κάτι αξιόλογο αρχίζει να δημιουργείται, δες για παράδειγμα τους «Planet of Zeus», ή τους «1000Mods» και τους «Puta Volcano», οι οποίοι συμμετέχουν σε μεγάλα φεστιβάλ.

9. Πού μπορούμε να προμηθευτούμε το cd σας;

Μπορείτε να το βρείτε στο κατάστημα μουσικών ειδών «Πλανώδειο» στον Πύργο και μπορείτε να επικοινωνήσετε online μαζί μας στη σελίδα μας στο Facebook και στα social media.

10. Τι να περιμένουμε από το αποψινό σας live στο «Deus Ex Musica»;

Μαζί με τα γενέθλια για τα 2 χρόνια του «Deus Ex Musica» και τους φίλους «The Granites» που παίζουν χρόνια στον Πύργο, θα παρουσιάσουμε το δίσκο μας και για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο το cd και το merchandise. Ντυθείτε ελαφριά, γιατί θα είναι πολύ ζεστή η ατμόσφαιρα και μετά την Τσικνοπέμπτη ό,τι πρέπει για να… χωνέψουμε και να περάσουμε καλά!

 

Οι «Perfect Mess» είναι οι:

Σπήλιος Ηλιόπουλος – φωνή, κιθάρες

Γιάννης Βόλλαρης – μπάσο

Σπήλιος Dt – τύμπανα

Κώστας Διαμαντόπουλος – κιθάρες

Λίγα λόγια για τους «Perfect Mess»

Οι Perfect Mess είναι μια High Energy Rock μπάντα από τον Πύργο Ηλείας στην Ελλάδα, κοντά στην Αρχαία Ολυμπία, που ιδρύθηκε το 2012 από τους: Σπήλιο Ηλιόπουλο (Vocals/Guitars), τον Σπήλιο Ηλιόπουλο (Dt) (Drums/Backing Vocals) και το Γιάννη Βόλλαρη (Bass/Backing Vocals), ενώ πρόσφατα ενσωματώθηκε στην μπάντα και ο Κώστας Διαμαντόπουλος (Guitars/Backing Vocals). Το ιδίωμά της κινείται από τον κλασσικό rock ήχο, μέχρι το grunge και το alternative metal με εμφανείς επιρροές και από fusion/funk, δημιουργώντας το υβρίδιο Progressive Grunge, όπως σκόπιμα η ίδια η μπάντα αρέσκεται να αποκαλεί. Τα μέλη της είναι ενεργά στην underground Ελληνική σκηνή από τα μέσα του ‘90 με συμμετοχές σε πληθώρα μουσικών σχημάτων.

Μέσα στα χρόνια, η μπάντα δημιούργησε το δικό της ήχο και υλικό, και στα πλαίσια προώθησής του, έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ και συναυλίες παίζοντας στο πλευρό καταξιωμένων Ελληνικών σχημάτων όπως οι Planet of Zeus, 1000Mods, Despite Everything, Vodka Juniors και πολλών άλλων. Ως αποτέλεσμα, κυκλοφόρησε το debut άλμπουμ της και επίσημα, σε όλα τα ψηφιακά μουσικά μέσα στις 15 Δεκέμβρη του 2017. Ο δίσκος τιτλοφορείται με το όνομα του συγκροτήματος ‘Perfect Mess’, και περιέχει 8 κομμάτια συνολικής διάρκειας 50 λεπτών, συμπεριλαμβανομένου και του single της, “Broken Ladders” που αποτελεί και το πρώτο επίσημο videoclip της μπάντας. Όλο το εγχείρημα αποτελεί μια ανεξάρτητη αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή.

Η έκπληξη που κρύβεται στις συνθέσεις των τραγουδιών και τα φωτεινά μηνύματα των στίχων κόντρα στο σκοτεινό τοπίο της εποχής, καθιστούν την μπάντα μη ακίνδυνη, ερχόμενη στο προσκήνιο για να προσδώσει μια άλλου είδους έκφραση πάνω σε δοκιμασμένα μέσα, έτοιμη να σπείρει την ακαταστασία και να υποδείξει τον ανταγωνισμό μεταξύ αρμονικού και χαοτικού, εξέλιξης και εντροπίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος