FOLLOW US: facebook twitter

Σοκάρουν οι αριθμοί της φτώχειας!: 3000 δικαιούχοι του ΤΕΒΑ στο δήμο Ήλιδας

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Εξαιρετικά μεγάλος είναι ο αριθμός των δικαιούχων του ΤΕΒΑ που θα παραλάβει έως την Πέμπτη 30/11 τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τις κοινωνικές δομές του δήμου Ήλιδας. Ο αριθμός αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του δήμου, περί τις 3000 δικαιούχους και αν υπολογίσει κανείς πως κατά μέσο όσο αυτή η βοήθεια αντιστοιχεί σε οικογένειες, γίνεται αντιληπτό το μέγεθος.

Η διανομή ξεκίνησε με όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, και είδη ατομικής υγιεινής, το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ήδη εκατοντάδες πέρασαν από τις δομές του δήμου Ήλιδας, στο κέντρο της πόλης, όπου συστεγάζονται, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ήλιδας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, Μάκης Παπαγιαννόπουλος, «… αξιοποιήσαμε τη νέα μας δομή και το κάναμε στην πράξη, σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αρχίζει και παράγει έργο. Ταυτόχρονα δε, οι συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη έχουν βρει μια πόρτα ανοιχτή και ανθρώπους που τους προσφέρουν ότι υπάρχει, μαζί με ένα χαμόγελο και συμπαράσταση».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Γιάννης Ντακούλιας τόνισε πως «… όλη η διαδικασία γίνεται μέσα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και δικαιούχοι είναι αυτοί που παίρνουν το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης. Τα τρόφιμα αυτά θα ανακουφίσουν εν πρώτοις κατά κάποιο τρόπο τους ωφελούμενους. Αυτό όμως δεν είναι η λύση που θα επιθυμούσαμε. Θα θέλαμε να έχει δοθεί λύση μέσα από τα κοινωνικά επιδόματα που θα μπορούσαν να λύσουν προβλήματα. Ο αριθμός φανερώνει πως ο κόσμος πεινάει. Είναι χειμαζόμενος ο λαός και δεν ξέρω για πόσο θα αντέξει ακόμα»…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος