FOLLOW US: facebook twitter

Σκέψεις πριν την συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Ημερομηνία: 23-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1474″ img_size=”full”][vc_column_text]Το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων τελείωσε και σε λίγες μέρες οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν σωστά το μηχανογραφικό τους, στοιχείο απαραίτητο για να ολοκληρώσουν με επιτυχία την προσπάθεια τους για μια θέση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αυτή την ώρα, πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έρχεται να αναδείξει μια άλλη διάσταση στο πρόβλημα των χιλιάδων πτυχιούχων στη χώρα μας που προσπαθούν αλλά δεν βρίσκουν δουλειά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα συμπεράσματα της έρευνας άλλες είναι οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και άλλες οι γνώσεις που έχουν αποκτήσει οι απόφοιτοι των Πανεπιστημίων. Με άλλα λόγια ακόμη και αν υπάρχουν και προσφέρονται κάποιες θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι υποψήφιοι για να τις στελεχώσουν. Έρχεται έτσι η έρευνα να αναδείξει το χρόνιο έλλειμμα του ουσιαστικού επαγγελματικού προσανατολισμού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όταν είναι πλέον σαφές ότι το μάθημα πληροφόρησης και ενημέρωσης στην εποχή μας, είναι το σημαντικότερο για την αυριανή πορεία ζωής και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

Χωρίς διερεύνηση των ιδιαίτερων ικανοτήτων αλλά και χωρίς σωστή ενημέρωση για τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, αναπόφευκτα οι μαθητές στρέφονται από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον να ακολουθήσουν κοινωνικά και επαγγελματικά στερεότυπα άλλων δεκαετιών.

Γεννά κατ’ ανάγκη η έρευνα του Πανεπιστημίου, δεύτερες σκέψεις για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι υποψήφιοι φοιτητές, ενόψει της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους δελτίου. Αν δεν θέλουν ολοκληρώνοντας μετά από κάποια χρόνια τις σπουδές τους να καταγραφούν απλά στις ατέλειωτες λίστες των άνεργων πτυχιούχων της χώρας μας.

Αποτελεί δε «καμπανάκι» για τους ταγούς του υπουργείου Παιδείας, η ανάπτυξη ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος στο οποίο οι σπουδές θα βασίζονται από την μια στα ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά των παιδιών και από την άλλη θα εναρμονίζονται με τις σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

olympia