FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικό το κοινωνικό έργο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ημερομηνία: 23-07-2018 | Συντάκτης:

Συνέντευξη τύπου από Ν. Μοράντ και Α. Μίγκο για Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φροντιστήριο και  Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών

Σημαντικό έργο με μεγάλη κοινωνικό προσφορά για τις ευάλωτες και οικονομικά αδύναμες κοινωνικές ομάδες της περιοχές, προσφέρει το Κέντρο Κοινότητας και μεταναστών  του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης  με τις νέες δομές που έχει δημιουργήσει και τις οποίες παρουσίασαν ο δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου. Παράλληλα στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, αναφέρθηκαν στις νέες ειδικότητες του ΙΕΚ Λεχαινών που θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβριο και  στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Όσον αφορά το  Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, αυτή τη στιγμή διαθέτει επιστημονικό προσωπικό 6 ατόμων- είναι όλες γυναίκες-  πλήρους απασχόλησης και συγκεκριμένα 3 Κοινωνικές λειτουργούς, 1 Ψυχολόγο, 1 νομικό και 2 διαμεσολαβήτριες. Στον απολογισμό δράσης από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντορυ Κοινότητας, τονίστηκε ότι τη χρονιά που πέρασε είχαν μια πλούσια δράση, αφού πραγματοποιήθηκαν συνολικά 63 δράσεις, 29 ομιλίες και ημερίδες, 13 ενημερωτικές συναντήσεις, 9 ιατρικές δράσεις ( τεστ ΠΑΠ, εμβολιασμούς κλπ). Μάλιστα κάποιες από τις δράσεις και τις ημερίδες ήταν πολύ ιδιαίτερες με μεγάλη προσέλευση κόσμου λόγω των θεμάτων που διαχειρίστηκαν, όπως για το μπούλιγκ, την καταπολέμηση του άγχους στις εξετάσεις των μαθητών, τον επαγγελματικό προσανατολισμό κ.α . Επίσης τονίστηκε ότι το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, δημιούργησε και λειτουργεί με επιτυχία 5 νέες δομές. Το Δίκτυο Εθελοντών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, την Εκπαιδευτική σχολή γονέων και την Κοινωνική Ιματιοθήκη. Η συνέχεια προβλέπεται ακόμα πιο δημιουργική, με πολλές προγραμματισμένες δράσεις για την επόμενη χρονιά.

Κοινωνικό φροντιστήριο και σε παιδιά δημοτικού

Και σε  παιδιά δημοτικού θα επεκταθεί την νέα σχολική χρονιά, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, κατόπιν αιτήματος πολλών γονιών που επιθυμούσαν τα παιδιά τους να έχουν μια δωρεάν φροντιστηριακή στήριξη στα μαθήματα του δημοτικού. Όπως ανέφεραν χθες και ο δήμαρχος κ. Ν. Μοράντ και ο ανιτδήμαρχος κ. Α. Μίγκος, το Κοινωνικό Φροντιστήριο την περσινή χρονιά, κάλυψε τις εκπαιδευτικές ανάγκες 60 παιδιών, με 9 εθελοντές καθηγητές για όλες τις τάξεις – πλην της Γ΄Λυκείου στην οποία δεν υπήρξε ενδιαφέρον επειδή δεν ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς- αλλά φέτος οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτέμβρη και τα μαθήματα θα αρχίσουν παράλληλα με εκείνα του σχολείου. Έτσι, από τα τέλη του καλοκαιριού, θα υπάρξει ανακοίνωση από το δήμο για την πρόσκληση ενδιαφέροντος από εθελοντές καθηγητές αλλά και δασκάλους για τα τμήματα δημοτικού, έτσι ώστε να οργανωθεί εγκαίρως και το Κοινωνικό Φροντιστήριο να λειτουργήσει παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για έναν κοινωνικό θεσμό που έχει δώσει μεγάλη οικονομική ανάσα σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες που ο δήμος Ανδρβίδας- Κυλλήνης στηρίζει ποικιλοτρόπως με όλες τις κοινωνικές του δομές.

Δύο νέες ειδικότητες στο ΙΕΚ Λεχαινών

Με τρεις  νέες και καινοτόμες ειδικότητες θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο το ΙΕΚ Λεχαινών, που έρχονται να προστεθούν στις δύο υπάρχουσες – Τουριστικών Επαγγελμάτων και Τεχνικών Γεωργικών Μηχανημάτων- και επομένως αποκτά συνολικά 5 ειδικότητες από την νέα εκπαιδευτική χρονιά. Όπως τονίστηκε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου, οι 3  νέες ειδικότητες είναι

1. Εκπαιδευτής Οδηγών αυτοκινήτων

2.  Τμήμα Αισθητικής και Μακιγιάζ.

3. Τεχνικός Θερμοκηπίων και Καλλιεργειών, ειδικότητα που δεν υπάρχει σε κανένα ΙΕΚ στη χώρα αλλά ούτε και σε ΕΠΑΣ και επομένως  είναι πρωτοποριακή, με ένα ελκυστικό αντικείμενο σπουδών ειδικά σε μια αγροτική περιοχή όπως ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των σπουδαστών του Ο κ. Μίγκος τόνισε ότι  την ειδικότητα αυτή μαζί με εκείνη του Τεχνικού Γεωργικών Μηχανημάτων που λειτουργεί από την περσινή χρονιά, δεν τις επέλεξαν τυχαία, αλλά είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες της τοπικής οικονομίας και του πρωτογενούς τομέα που είναι ανεπτυγμένες στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, καθώς ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ασχολείται με τον αγροτικό τομέα. Φιλοδοξούν δε, το αντικείμενο αυτό, να προσελκύσει σπουδαστές και από περιοχές όλης της Ηλείας και άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, γιατί θα έχουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Τέλος ανέφερε ότι οι σπουδές στο ΙΕΚ Λεχαινών διαρκούν 2 χρόνια και είναι δωρεάν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος