FOLLOW US: facebook twitter

«Σημαντικές εξαγγελίες αλλά θέλουμε χρονοδιαγράμματα»: Απολογισμός του συνεδρίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ημερομηνία: 12-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51995″ img_size=”full”][vc_column_text]Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου και φαίνεται πως στον απολογισμό αφήνει πίσω του μια γλυκόπικρη γεύση. Θα λέγαμε ότι τα όσα εξαγγέλθηκαν αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, ελλείψει χρονοδιαγραμμάτων. Κυρίως για το θέμα της Πατρών – Πύργου, που αποτελεί την κυριότερη διεκδίκηση των Ηλείων, αλλά και για πολλά από τα υπόλοιπα έργα… Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος επιχειρώντας έναν άτυπο απολογισμό τόνισε πως οι εξαγγελλίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση και υπάρχει ικανοποίηση κυρίως για την προετοιμασία που έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, όμως ο νομός έχει πολλές ελλείψεις, όμως συνολικά δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένος από τις εξαγγελίες, σχολιάζοντας πως υπάρχει ένας συνεχής αγώνας διεκδίκησης για το νομό, με συλλογικό πνεύμα.

Μιλώντας για το «ορφανό» τμήμα της Ολυμπίας Oδού, το Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, τόνισε πως «… η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος  διεκδικεί καθ΄ ολοκληρίαν σε όλο το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του τον αυτοκινητόδρομο. Στο Πάτρα – Πύργος που είναι το τμήμα για το οποίο εκκρεμεί ο σχετικός φάκελος στις Βρυξέλλες, δεν έχουμε σαφή και οριστικά χρονοδιαγράμματα. Οι εκκρεμότητες παραμένουν οι αμφιβολίες συνεχίζουν να υπάρχουν. Είμαστε ο μόνος νομός στην χώρα που είναι αποκλεισμένος χωρίς αυτοκινητόδρομο, χωρίς σιδηρόδρομο, χωρίς ένα σύγχρονο αεροδρόμιο».

Αναφερόμενος στο θέμα του σιδηροδρόμου που ήρθε έντονα στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα και μια στιγμή πριν το συνέδριο ανακοινώθηκε πως θα επαναλειτουργήσει. «Είχα πει ότι εφόσον μία κανονική σύγχρονη γραμμή ηλεκτροκίνητη μεγάλων ταχυτήτων που θα μας εξευρωπαΐζει, θα πρέπει να μιμηθούμε την Αχαΐα και να πάρουμε έναν προαστιακό που να ενώνει την Πάτρα με τον Κάμπο της Ηλείας και τον Πύργο με την προοπτική να κατέβει στον Καϊάφα και τη Ζαχάρω. Στην υπάρχουσα ταπεινή γραμμή που μπορεί να μας είναι πολύ χρήσιμη και για την επιβατική μας κίνηση και για την εμπορική κίνηση προϊόντων προς το λιμάνι της Πάτρας. Αυτό εξαγγέλθηκε. Θεωρώ ότι είναι επιτυχία της Π.Ε. Ηλείας και μένει σε εμάς να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα με τον ΟΣΕ και το υπουργείο Υποδομών για να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό η υλοποίηση του αφού δεν είναι ένα δύσκολο έργο να γίνει» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Για το θέμα του Καϊάφα τόνισε πως οι εξαγγελίες Χαρίτση αφήνουν ικανοποίηση στην Ηλεία και τα 10 εκατ. ευρώ στις δύο φάσεις του έργου. «Ο κάθε ένας που έχει ένα τέτοιο πόλο αναπτυξιακό – ιαματικό  θέλει να μπορέσει να τον εκμεταλλευτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς είμαστε σε συνθήκες κρίσεις» είπε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Μιλώντας για τις εξαγγελίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σημείωσε πως οι επιλογές για τα τμήματα του πολιτισμού είναι καλές αφού πρόκειται για τμήματα ΑΕΙ. «Όμως είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν θέλουμε τμήματα σφραγίδες αλλά τμήματα ζωντανά δυνατά υψηλού επιπέδου με κατοχυρώσεις επαγγελματικών δικαιωμάτων για να ξέρουμε ότι θα μπορούν να έχουν αρκετούς υποψηφίους. Δεν υπάρχει λόγος να φύγει το ΤΕΙ Αμαλιάδας από την πόλη. Είναι ένα πετυχημένο και με προοπτική τμήμα ΤΕΙ προσανατολισμένο στον αγροτικό κόσμο και η Π.Ε το έχει εξοπλίσει με το εδαφολογικό εργαστήριο. Μιλάμε για 3 τμήματα Πανεπιστημιακού Επιπέδου με κατεύθυνση το Πολιτισμό. Η Ηλεία δεν έχει επιλεγεί τυχαία κι αυτό έχει να κάνει με την ύπαρξη της Αρχαίας Ολυμπίας, νομίζω ότι ένα εκ των τριών τμημάτων θα πρέπει να έχει ως έδρα την Ολυμπία και να δούμε τους τρόπου που αυτό θα μπορεί να εγκατασταθεί και πραγματικά εκεί» δήλωσε.

Ικανοποίηση επικρατεί και για τις αποθήκες του ΑΣΟ και τον πολυχώρο πολιτισμού που θα δημιουργηθεί εκεί. «Η καρδιά της λειτουργίας του θα είναι το φεστιβάλ κινηματογράφου και μάλιστα η δημιουργία κέντρου νεανικής οπτικοακουστικής παιδείας. Θέλουμε όχι απλά να γίνεται το φεστιβάλ αλλά να έχουμε την δυνατότητα να προσελκύουμε φοιτητές και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον κινηματογράφο και τα οπτικοακουστικά μέσα από όλο τον κόσμο. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία ακαδημία, που θα έχει σπουδαστές καθ όλο το έτος» είπε ο αντιπεριφερειάρχης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot