FOLLOW US: facebook twitter

Σε πρώτο πλάνο τα έργα του δήμου Ολυμπίας: Σύσκεψη Γεωργιόπουλου με αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες για το πρόγραμμα ΟΧΕ

Ημερομηνία: 15-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε πρώτο πλάνο τέθηκαν χθες,  τα έργα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας τα οποία πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Παναγιώτη Μπράμο και τον προϊστάμενο του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος  της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων  της Π.Ε. Ηλείας, Νίκο Μπούλιαρη, είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας Γιώργο Δεββέ, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών ‘Έργων Νίκο Μαρούντα και την προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρχ. Ολυμπίας Ελένη Βελισσάρη, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τον βαθμό ωριμότητας των φακέλων των έργων.

Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων (προϋπολογισμού 1.145.000 €), βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πρόκειται να κατατεθεί το σχετικό αίτημα- φάκελος τις επόμενες μέρες στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για να ακολουθήσει η ένταξη του έργου.

 

Αρχικά συζητήθηκε το θέμα του Σύγχρονου Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων (προϋπολογισμού 1.145.000 €),  το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πρόκειται να κατατεθεί το σχετικό αίτημα- φάκελος τις επόμενες μέρες στην Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, για να ακολουθήσει η ένταξη του έργου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν δύο ακόμα έργα,  τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την ΟΧΕ. Το πρώτο έργο αφορά την διαμόρφωση «τουριστικής διαδρομής» από την είσοδο του Αρχαιολογικού Χώρου μέχρι τα όρια της Ολυμπιακής Ακαδημίας  και πέραν αυτής, έως του Τοπικού Διαμερίσματος Λιναριας, της δημιουργίας ποδηλατόδρομου και διαδρομής περιπάτου (προϋπολογισμού 500.000€).

Επίσης ζητήθηκε ενημέρωση για το στάδιο ωριμότητας της μελέτης για την διαμόρφωση της εισόδου της πόλεως της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης- συνεργασίας για τα δύο τελευταία έργα απαιτείται να γίνει ακόμα σημαντική δουλειά ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ.  Γιώργος Γεωργιόπουλος ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθώς υπάρχουν προθεσμίες οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος