FOLLOW US: facebook twitter

Σε θέματα υγεία δεν χωρούν τοπικισμοί…: Με ενέργειες Χρ. Χριστοδουλόπουλου το Νοσοκομείο Πύργου απέκτησε σύγχρονο βρογχοσκόπιο δωρεά ομογενών

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”59536″ img_size=”full”][vc_column_text]Σε θέματα υγείας δεν χωρούν τοπικισμοί και το απέδειξε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, χάρις τις ενέργειες του οποίου, το Νοσοκομείου του Πύργου απέκτησε ένα υπερσύγχρονο βρογχοσκόπιο, δωρεά του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Χθες, ο κ. Χριστοδουλόπουλος, βρέθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου με αφορμή την παραλαβή του σημαντικού αυτού ιατρικού εξοπλισμού και συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο αλλά και τον Πνευμονολόγο Νίκο Χαροκόπο που θα αξιοποιήσει και το βρογχοσκόπιο για την διάγνωση και τη θεραπεία ασθενών με πνευμονολογικά προβλήματα.

«Η αφορμή για την επίσκεψη του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, είναι η προσφορά ενός σύγχρονου βρογχοσκοπίου από τον Πανηλειακό Σύλλογο Νέας Υόρκης και νιώθουμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους συμπατριώτες μας στην Ν. Υ για την προσφορά, αλλά θα ήταν σοβαρή παράλειψη να μην εξάρουμε την ενεργό συμβολή του Δημάρχου στην υλοποίηση αυτής της προσφοράς που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν εγκλωβίζεται σε τοπικιστικές αντιπαραθέσεις και στενά διοικητικά όρια, είναι κοντά μας, είναι κοντά στους πολίτες της Ηλείας. Γιατί αυτή η προσφορά δεν αφορά στενά τον Πύργο και τους κατοίκους τους, αλλά το σύνολο των κατοίκων της Ηλείας. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί ακόμα και σε στιγμές έντασης που έχουν υπάρξει, υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία, και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα και το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του Ν. Ηλείας» δήλωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

Με τη σειρά του, ο κ. Χριστοδουλόπουλος  επισήμανε ότι μόλις ενημερώθηκε για την ανάγκη του συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού, η σκέψη του πήγε κατευθείαν στους Ηλείους ομογενείς με τους οποίους και διατηρεί άριστες σχέσεις. «Επικοινώνησα μαζί τους χωρίς δεύτερη σκέψη και πολύ σύντομα ενέκριναν την αγορά του. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να βλέπω ότι υλοποιείται η υπόσχεση που μου έδωσαν οι φίλοι ομογενείς τους οποίους το καλοκαίρι θα υποδεχτούμε σε μία εκδήλωση για το αντάμωμα και θα τους ευχαριστήσουμε διά ζώσης. Οφείλω να πω ότι δεν πρέπει να στεκόμαστε σε τοπικισμούς. Το πρόβλημα της υγείας στην Ηλεία είναι υπαρκτό πρέπει να λυθεί και δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Το Νοσοκομείο Αμαλιάδας εξυπηρετεί το μισό Νομό Ηλείας και είναι ένα νοσοκομείο της Βόρειας Ηλείας και από το γραφείο του διοικητή οφείλω να πω ότι το Νοσοκομείο θα πρέπει να μείνει ζωντανό καθώς προσφέρει πάρα πολλές υπηρεσίες στο μισό Νομό. Το απέδειξε και στις πλημμύρες. Γι αυτό το λόγο έχουμε ζητήσει την βοήθεια του διοικητή- κι ας κοντραριζόμαστε καθώς κάποια θέματα μας φέρνουν αντιμέτωπους- και την βοήθεια του υπουργείου να τελειώσει η μία πτέρυγα να αποπερατωθεί και να στελεχωθούν και τα δύο νοσοκομεία με γιατρούς και να μπορούν στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας το θέμα της υγείας να το αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια. Οφείλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια για την προμήθεια του μηχανήματος που ήταν αναγκαίο για τους συμπολίτες μας που πήγαιναν στην Πάτρα και ιδιαίτερα τους ομογενείς αλλά και τον κ. Χαροκόπο και τον διοικητή που βοήθησαν τα μέγιστα».

Θα προσφέρει διάγνωση και θεραπεία

Την ικανοποίηση του, για το νέο απόκτημα του Βρογχολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου Πύργου, εξέφρασε ο Διευθυντής του Πνευμονολογικού τμήματος Νίκος Χαροκόπος επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα βρογχοσκόπιο υψηλής ευκρίνειας που θα προσφέρει τα μέγιστα στη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από πνευμονολογικές παθήσεις. «Ιδιαίτερα ασθενείς που είναι με νεοπλασίες του πνεύμονα και τρέχουν σε διάφορα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο υπάρχει ένα μηχάνημα με μεγάλη αποτελεσματικότητα και θα μπορούν και στο Πύργο να κάνουν διάγνωση αλλά και κάποιες θεραπείες για διάφορες παθήσεις. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ήλιδας και του Ομογενείς της Νέας Υόρκης για την ανεκτίμητη προσφορά τους, καθώς τα μηχανήματα που είχαμε στο βρογχολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Πύργου που λειτουργεί από το 2008  είχαν υποστεί μεγάλη βλάβη και τα φτιάχναμε με πολύ υψηλό κόστος».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot