FOLLOW US: facebook twitter

Σε ετοιμότητα στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας για το χιονιά

Ημερομηνία: 04-01-2017 | Συντάκτης:

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Μηχανήματα και αλάτι για τους δρόμους

Καθόλου ενθαρρυντικά δεν είναι τα νέα για την περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε σχέση με τον επερχόμενο χιονιά. Η δημοτική αρχή και ο τομέας πολιτικής προστασίας ετοιμάζονται για ένα δύσκολο τριήμερο από την Παρασκευή έως την Κυριακή. Τα χιόνια είναι πιθανό να φτάσουν και να δημιουργήσουν προβλήματα ακόμα και μέσα στην πόλη της Αρχ. Ολυμπίας.

 

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία Γιώργος Γεωργακόπουλος ο μηχανισμός του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι έτοιμος, ωστόσο αναγνωρίζει πως αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για χιόνια έως τα πιο πεδινά σημεία του δήμου, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αυτό θα σημαίνει πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που πιθανόν προκύψουν σε κεντρικούς δρόμους και έπειτα να φτάσουν τα μηχανήματα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Συνολικά υπάρχουν έξι μηχανήματα διαθέσιμα, εκ των οποίων 2 jcb, ένα τρακτέρ, ένα Unimog εκχιονιστικό και δύο γκρέιντερ. Παράλληλά έχει γίνει και μεγάλη προμήθεια σε αλάτι. Συνολικά 25 τόνοι είναι διαθέσιμοι για να πέσουν στους δρόμους του δήμου όπου υπάρξει πρόβλημα και κίνδυνος με παγετό για τους οδηγούς.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

«Υπάρχει φόβος για αποκλεισμούς στα χωριά που βρίσκονται σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, αν το ύψος του χιονιού είναι μεγάλο και τα φαινόμενα εκτεταμένα σε όλο το δήμο. Θα προσπαθήσουμε να μην υπάρξουν προβλήματα και να ανταποκριθούμε όπου μας ζητηθεί» σχολίασε ο κ. Γεωργακόπουλος.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot