FOLLOW US: facebook twitter

Σε απόγνωση οι τοματοπαραγωγοί

Ημερομηνία: 19-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33357″ img_size=”full”][vc_column_text]Επιστολή σε Τσίπρα – Αποστόλου – ΕΛΓΑ για τη βιομηχανική τομάτα από τον πρόεδρο της Ο.Π Αμαλιάδας

Ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα γιατί το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο

Την αποκαρδιωτική εικόνα που επικρατεί στα χωράφια της βιομηχανικής τομάτας στις περισσότερες περιοχές της Ηλείας, προσπαθεί να αποτυπώσει και να μεταφέρει ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος.

Με μια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ, που κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τους βουλευτές της Ηλείας, ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφή. Οι τοματοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά!

Η εικόνα που καταγράψαμε στην Πρωινή και σας παρουσιάσαμε στο χθεσινό μας φύλλο με εκτενές ρεπορτάζ, είναι τραγική, με την βιομηχανική τομάτα, λίγο πριν τη συγκομιδή της να βρίσκεται μέσα στο νερό και τη λάσπη, με πιθανό αποτέλεσμα να σαπίσει εκεί τις επόμενες ημέρες, αντί να καταλήξει στα εργοστάσια. Αν δε έρθει και καύσωνας – όπως προμηνύεται από την ΕΜΥ- τις επόμενες μέρες, η καταστροφή θα είναι ολική για όσο προϊόν έχει απομείνει γιατί η ζημιά έχει ήδη γίνει!

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Βαλιανάτος αναφέρει πως «σε απόγνωση βρίσκονται οι καλλιεργητές Βιομηχανικής Τομάτας, από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στις 17-7-2017, που έπληξαν το νομό Ηλείας. Ο νομός μας οδηγείται σε οικονομική καταστροφή, εάν δεν ληφθούν τώρα άμεσα μέτρα. Ζητάμε συνάντηση μαζί σας, για να σας προτείνουμε λύσεις για την οικονομική ανακούφιση των καλλιεργητών βιομηχανικής τομάτας» καταλήγει.

Πλέον αναμένεται η απάντηση του κ. Κουρεμπέ, σε πρώτη φάση με την έλευση του επόπτη του ΕΛΓΑ και άμεσα των εκτιμητών του οργανισμού για να καταγράψουν και να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα της καταστροφής.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot