FOLLOW US: facebook twitter

Σε αναζήτηση λύσης για το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου

Ημερομηνία: 02-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Συνάντηση στην Αθήνα με Κουρουμπλή – Καλαματιανό

Τη νομική φόρμουλα που θα οδηγήσει στη λύση του προβλήματος με την έλλειψη φορέα διαχείρισης για το αλιευτικό καταφύγιο του Παλουκίου, αναζητούν οι φορείς της Ηλείας. Για το σκοπό αυτό ταξίδεψαν χθες στην Αθήνα και βρέθηκαν στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Μάικ Αμπου Χάντμπα. Στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Γ.Γ. Διονύση Καλαματιανό, τέθηκαν επί τάπητος όλες οι πτυχές του προβλήματος, που έχουν οδηγήσει στην παύση της λειτουργίας του αλιευτικού καταφυγίου, στο οποίο δραστηριοποιούνται 50 ψαράδες.

Οι δύο πλευρές σε αναζήτηση του νομικού πλαισίου εκείνου που μπορεί να δώσει λύση, συζήτησαν επί μακρόν. Μπροστά στο αδιέξοδο που επικρατεί από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του – χωρίς φορέα διαχείρισης – και που έχει οξυνθεί μετά το 2011, είναι πιθανή μια νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας ή υπουργικής απόφασης που θα δώσει τη δυνατότητα στο δήμο Ήλιδας να αναλάβει τις τύχες του αλιευτικού καταφυγίου. Μια τέτοια εξέλιξη, θα δώσει την ευκαιρία και της περαιτέρω ανάπτυξης του Παλουκίου, που παραμένει στάσιμο λόγω αδυναμίας παρεμβάσεων.

Το θετικό είναι πως το θέμα άνοιξε σε πολιτικό επίπεδο και υπάρχει αισιοδοξία πως μπορεί επιτέλους να λυθεί. Ο δήμαρχος Ήλιδας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της συνάντησης αυτής και δήλωσε αισιόδοξος πως θα δοθεί λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που απασχολεί τους αλιείς της περιοχές αλλά ευρύτερα την τοπική κοινωνία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος