FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα η νεκροψία του Άγγελου Φιλιππόπουλου: Έγκριση από την Εισαγγελία Αμαλιάδας για την παρουσία τεχνικών συμβούλων

Ημερομηνία: 30-08-2018 | Συντάκτης:

Τέλος στην οδυνηρή αναμονή για την κηδεία του 32χρονου Άγγελου Φιλιππόπουλου, μπαίνει για την οικογένειά του. Χθες η Εισαγγελία Αμαλιάδας ενέκρινε το αίτημα τόσο της οικογένειας του εκλιπόντος, όσο και της εργοδότριας εταιρίας Fargeco Hellas, να διενεργηθεί η νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, παρουσία τεχνικών συμβούλων (ιδιωτικών ιατροδικαστών).

Έτσι σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν οι διαδικασίες, όχι απαραίτητα δίδοντας απαντήσεις για τα αίτια θανάτου, αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι για αυτό θα χρειαστούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που γίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η καθυστέρηση στην έγκριση της διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής ήταν ένα διαδικαστικό θέμα ανάμεσα στο Α.Τ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης που έχει αναλάβει και την προανάκριση της υπόθεσης του εργατικού αυτού δυστυχήματος και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ο Άγγελος Φιλιππόπουλος αναμένεται να κηδευτεί δέκα ημέρες μετά το θάνατό του, βάζοντας έτσι τέλος σε αυτό το ψυχικό «μαρτύριο» για την οικογένεια και τους συγγενείς του, που παρακολουθούν τα όσο συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες χωρίς να έχουν τοποθετηθεί, πέραν μιας λιτής δήλωσης για το σεβασμό που πρέπει να δείξουν όλοι προς το νεκρό.

Σε μια σύντομη δήλωσή της η νομική εκπρόσωπος της οικογένειας του εκλιπόντος, δικηγόρος Χρυσή Στεργιοπούλου, ανέφερε πως «… η Εισαγγελέας ενήργησε άμεσα, ικανοποίησε το αίτημά μας για παρουσία τεχνικού συμβούλου και την ευχαριστούμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

Από την πλευρά της Fargeco Hellas ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρίας Ανδρέας Νικολακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Εκφράζουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη μας στη δικαιοσύνη και στα αρμόδια όργανα του κράτους ώστε να πληροφορηθούμε τα πραγματικά αίτια του θανάτου. Μέχρι την εκτίμηση του ιατροδικαστή οποιαδήποτε εκτίμηση που δυστυχώς εκφράζεται και από επίσημα χείλη χωρίς κανένα σεβασμό στον νεκρό ή στα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελεί εικασία. Δεν θα πρέπει να ασκείται πολιτική στηριζόμενη στον ανθρώπινο πόνο. Τόσο εμείς όσο και η οικογένεια του θύματος αμέσως ζητήσαμε το διορισμό τεχνικού συμβούλου. Η Εισαγγελία σήμερα τελικώς αποφάνθηκε οριστικώς επί του αιτήματος και έτσι θα διεξαχθεί κανονικά η πραγματογνωμοσύνη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος