FOLLOW US: facebook twitter

Π. Πλατανιάς: Προτάσεις τροποποίησης του νέου Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 17-12-2016 | Συντάκτης:

platanias-panos

Eγκρίθηκε ο νέος Οργανισμός Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Την τροποποίηση του Οργανισμού Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ενέκρινε, με διευρυμένη πλειοψηφία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του.

Ωστόσο, ανεξάρτητα της έγκρισης του παρόντος κανονισμού λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς πρότεινε τις παρακάτω τροποποιήσεις:

– Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Πάτρα, πρέπει σταδιακά να οργανωθεί καλύτερα, με πολύ λιγότερο προσωπικό.  Αντίθετα οι Περιφερειακές Ενότητες πρέπει να ενισχυθούν-στελεχωθούν με πολύ περισσότερο προσωπικό από αυτό που υπάρχει, έτσι ώστε η Περιφέρεια να είναι Επιτελική.

– Οι δε Περιφερειακές Ενότητες να είναι Εφαρμοστικές.

– Όσον αφορά την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να λειτουργήσει αφού στελεχωθεί με προσωπικό σύμφωνα με την εισήγηση της Διευθύντριας της Κας Σπυροπούλου Μπέτυ. Με τη μόνη διαφορά ότι το προτεινόμενο Γραφείο Εγγείων Βελτιώσεων πρέπει να αναβαθμιστεί και να γίνει τουλάχιστον  Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων δεδομένου ότι τα Εγγειοβελτιωτικά Έργα στην Ηλεία έχουν έκταση 700.000στρέμματα.   

– Το Τμήμα Φαρμάκων – Φαρμακείων το οποίο είναι σημαντικό για την άμεση εξυπηρέτηση πολιτών,πρέπει να στελεχωθεί με ανάλογο προσωπικό και να διατηρήσει αρμοδιότητες τις οποίες είχε.

– Απορίας άξιον είναι πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει 6 Γενικούς Διευθυντές και κανένας δεν είναι από την Ηλεία.

– Η Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι ανύπαρκτη ή αν θέλετε μη αποτελεσματική.

– Θεωρώ λοιπόν ότι η προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας με εφαλτήριο το Κατάκολο μπορεί  να επιτευχθεί μόνον όταν η Περιφέρεια δημιουργήσει παρουσία στο Κατάκολο, όπου συρρέουν κάθε χρόνο περισσότερο από 1.500.000 τουρίστες προκειμένου να επισκεφθούν την Αρχ. Ολυμπία.

– Οι επισκέπτες είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

– Η Περιφέρεια πρέπει να «εκμεταλλευτεί» την επισκεψιμότητα του Κατακόλου, με τη τουριστική προβολή ,ώστε να αναδειχθούν οι υπόλοιποι Τουριστικοί Προορισμοί σε όλη την Περιφέρεια από την Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας έως τον Επικούρειο Απόλλωνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος